Watch Dogs 2 ligt sinds deze week in de winkel en kan rekenen op lovende kritieken en meer dan genoeg aandacht. Waar ze bij Ubisoft echter niet op gerekend hadden was de controverse rond een screenshot van een vagina uit hun game. Zowel een vagina, een piemel als halfnaakte strippers zijn te vinden in Watch Dogs 2. Gamer Swizzasaur uit Engeland deelde via de share-functie van Playstation een afbeelding van één van deze vagina’s met zijn vrienden waarna Playstation Network hem een ban van een week gaf. Naakt delen gaat namelijk tegen het beleid van Playstation Network in. Hij plaatste het mailtje van Playstation over de ban op dit forum waarna de gamewereld in rep en roer was.

Een geslachtsdeel teveel op sociale media en je wordt er door Playstation Network zonder pardon uitgeknikkerd. Het is natuurlijk ook vreselijk dat kinderen blootgesteld kunnen worden aan naakt in hun dagelijks potje mensen afslachten. Wat moeten ouders wel niet denken wanneer hun 10 jarig zoontje gewoon rustig zijn gang gaat, in obscure steegjes straathoeren opblaast met pijpbommen en ineens pontificaal een poes te zien krijgt? Verschrikkelijk.

Lees ook: De Playmates van de heerlijke game Mafia 3

Pas na een hele hoop media-aandacht werd de ban van de gamer toch ongedaan gemaakt door Sony. Ubisoft gaf vandaag aan dat ze met een update komen waarmee de geslachtsdelen uit de game worden gehaald. Een stukje censuur in de gamingindustrie. Wij zijn teleurgesteld.

Digitaal doen wat ISIS doet, zoals martelen (GTA5), aanslagen plegen (Call of Duty) en onschuldige oma’s door het hoofd schieten is helemaal in orde en mag door je kind van 12 gewoon gezien worden (bonusfilmpjes omdat deze scenes fantastisch waren) maar niet helemaal naar beneden scrollen want dat is te heftig. (NSFW!!)

Mensen afmaken op straat in de betreffende game:

De legendarische ”No Russian” missie waarin je een aanslag pleegt op een vliegveld in Call of Duty:

De spraakmakende martelmissie in GTA5:

Een poesje in Watch Dogs 2:

 

 

Ook werd er nog een piemel gespot door een oplettende gamer.


Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.