Een ultradunne gameslaptop meetorsen in lelijke tas? Bij MSI kunnen ze daar niet tegen, dus bouwden ze de luxe Elite Gamecase.

Ooit, óóit, was gamen op de computer een echt nerddingetje. Dat is natuurlijk allang niet meer zo. Het is tegenwoordig zelfs volledig ingeburgerd om een avondje met je vrienden los te gaan. De echte purist schampert dan een beetje om een console, qua rekenkracht en visuals, maar zo’n hele zware desktop is dan ook weer zoiets om mee te zeulen. Gelukkig zijn er fabrikanten zoals MSI die het gelukt is heel veel rekenkracht, grafisch vermogen en werkgeheugen te proppen in een heel platte laptop. Handig als je een toernooi wilt spelen bij vrienden thuis. Ook handig als je latente ambities hebt om als professioneel gamer aan de slag te gaan en van toernooi naar toernooi te trekken met je gamemonster.

Lees ook: Deze game uit 1991 is bijna 10.000 euro waard

MSI biedt uitkomst met toppers uit de Ultra Slim GS series, die specs hebben die je doen likkebaarden en door de vakbladen steevast heel veel sterren toebedeeld krijgen. Die fabrikant van ultrasnelle laptops is het wel een doorn in ’t oog als je hun topapparaten in een duffe laptoptas vervoert. Daarom hebben ze bij MSI een kek koffertje om hun toplijn heen gebouwd: de Elite Gamecase. Het is zo’n luxe koffer die je kent uit de film: met een fijne metallic look en waarvan iedereen, van boef tot good guy, de inhoud wilt hebben. Dat gaat in dit geval lastig worden, want de Elite Gamecase is naast heel stevig (keertje laten stuiteren echt geen probleem) ook voorzien van een ingenieus slot. De case zit ook nog eens vol met handige bergruimte en die is voor een deel gevuld als je de case nu als bundel koopt. Tijdelijk kun je de Elite Gamecase bestellen met, naast een topper uit de Ultra Slim reeks, een luxe muismat van metaal, puike oordopjes en Tom Clancy’s Ghost Recon. Nice!

Aanschaffen? Doe je hier voor € 2.549