Oliver Heldens wil dit jaar een freedive van veertig meter maken. Hiermee hoopt de Nederlandse dj aandacht te creëren voor de vervuiling van de oceanen. Iets wat wij enkel kunnen toejuichen. Onze Playmate Marisa Papen zette zich afgelopen jaar ook op een interessante en aangename wijze in tegen oceaanvervuiling.

Lees ook: Doutzen Kroes en Lara Stone samen naakt wegens de verjaardag van Vogue

Tijdens een freedive maakt de duiker geen gebruik van een zuurstoftank. Slechts met een stevige teug adam zal hij de afstand naar de zeebodem moeten afleggen. Dat is an sich al noemenswaardig maar de dj-held wil nog een stap verder gaan. Hij wil de eerste dj zijn die een onderwatershow geeft in een ‘soort onderwaterhuis.’ Wat we ons daarbij moeten voorstellen weten we niet precies maar intigrirend klinkt het allemaal zeker.

Momenteel traint Heldens met wereldrecordhoudster freediven Nanja van den Broek die erin slaagde om tijdens een freedive tot een diepte van 130 meter te komen. Indrukwekkend. Check enkele freedive video’s hieronder en realiseer je hoe geweldig dit is. Bonus: nog een video van een dj-set van Heldens. Blijft toch erg fijn. De duik moet in oktober plaatsvinden.

 

 

 

 


Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.