Is het een auto, is het een vliegtuig? Nou, eigenlijk is het allebei. ’s Werelds eerste vliegende auto komt er echt. Hij heet AeroMobil en gaat onze stoutste jongensdromen te boven.

/ Van auto…

Het is bijna zonde om gewoon de weg op te gaan met de AeroMobil, maar het kan wel. Door zijn bescheiden afmetingen (hij is slechts zes meter lang!) past de auto zelfs in een standaard parkeervak. Hoewel een spotlight natuurlijk meer passend is.
De futuristische wagen is gemaakt van koolstofvezel op een stalen frame, wat hem verbazend licht maakt. Maak je ook geen zorgen over de brandstof, de AeroMobil drinkt gewoon benzine. Dus hoewel hij er heel fancy uitziet, kun je hem rijden alsof het een normale tweepersoonsauto is. Als hij op de weg zit, heb je er ook geen speciaal rijbewijs voor nodig. Je kunt gewoon deelnemen aan het verkeer en heel gewoontjes achteraan sluiten in de file. Oh nee, dat laatste dus niet.

 

/ … Naar vliegtuig

Want met een druk op de knop breng je een wonder tot leven. Voor je het goed en wel beseft, heeft de auto plaatsgemaakt voor een vliegtuig waarin je breed lachend over al die kilometers langzaam rijdend verkeer zoeft.
Voor het opstijgen en landen kun je bij ieder vliegveld ter wereld terecht. Ligt er niet eentje bij jou om de hoek? Reserveer dan een strook weiland van ongeveer 250 meter lang. Zelfs hierop kan de AeroMobil zich afzetten voor een ritje door de lucht. Voor het landen heb je zelfs nog minder nodig; aan een landingsbaan van vijftig meter heeft-ie ruim voldoende. Hoe is dit mogelijk, vraag je je af? De hoek van de vleugels is variabel, zo heb je geen opstijgbaan van Amsterdam tot Almere nodig. Ook hebben de vleugels van de AeroMobil een stevige ophanging, waardoor het vliegtuig op wat ruwer terrein kan landen en opstijgen. Want het moet natuurlijk wel leuk blijven.


Vergis je niet, de AeroMobil is zeker geen speelgoedvliegtuigje. Alleen de meest verfijnde luchtvaartelektronica bevinden zich aan boord, samen met een automatische piloot (wat nou, zelfrijdende auto) en een geavanceerd parachutesysteem voor het geval dat.
Zodra je de vleugels uitklapt, voldoet het roze pasje niet meer. Maar wat is nou een mooier excuus om je vliegbrevet te halen dan deze beauty?

 

/ Specificaties

Vliegende_Auto_AeroMobil_Specs

 

/ Even geduld, a.u.b.

Helaas is het geluid dat de AeroMobil maakt, nog wel toekomstmuziek. De knappe koppen achter de ride ’n fly-hybrid verwachten dat ze hem binnen twee tot drie jaar kunnen leveren. Ze zijn al 25 jaar bezig met het tot leven wekken van hun jongensdroom en deze versie van de AeroMobil (versie 3.0) is het prototype waarmee ze een wereldwijde revolutie hopen te ontketenen. Over de prijs die deze revolutie zal kosten, laten ze nog weinig los. Hij zal ergens liggen tussen een sportwagen en een klein vliegtuig, een paar honderdduizend euro.


Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.