m1fzckgsu1so

Uit eten dit jaar goedkoper

Omdat steeds minder Nederlanders uit eten gaan, zullen veel horeca-eigenaren hun menuprijzen aan moeten passen. Zo meldt Jan-Willem Grievink, directeur van Foodservice Instituut Nederland, vandaag in Spits....
m1fzckessust

Zeewater in flessen

Aqua Divina, een bedrijf uit het Zeeuwse Yerseke, brengt gebotteld zeewater voor consumptie op de markt. Het water zou lekker zijn bij mosselen en andere zeevruchten. Het is niet de bedoeling dat mensen het...
m1fzckesstt3

Weinig kennis over calorieën

Veel mensen hebben een verontrustend gebrek aan kennis over de voedingswaarde van allerlei producten. Zo denken ze dat vette dipsauzen gezond zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het World Cancer Research...
m1fzcngsg0t6

Eten uit verleden populair in crisistijden

In crisistijden willen mensen weer ouderwets koken. Er bestaat een duidelijke relatie tussen economische en politieke problemen en de populariteit van nostalgisch voedsel. Dat meldde de Vrije Universiteit...
m1fzcmls06b1

3 nieuwe 2sterren restaurants

Geen driesterrenrestaurant erbij, maar wel drie nieuwe restaurants met twee sterren. Dat is wat Michelin maandag bekendmaakt in de nieuwe gids 2012. De Kromme Watergang in Breskens, Chapeau! in Bloemendaal...
m1fzcm0sdopj

Nederlanders missen kroket in buitenland

De kroket wordt qua eten het meest gemist door Nederlanders die in het buitenland vertoeven. Belgen benoemen een 'pak' friet tot hun grootste gemis. Zo blijkt uit de 'grote mis-verkiezing' van BVN, de...
m1fzcossa99d

Topchef brengt gelimiteerd boek uit

Topchef Sergio Herman werkt momenteel aan ‘Sergiology’, waarin hij in woord, beeld en geluid vertelt over zijn inspiratiebronnen en zijn gerechten. Het boek bevat foto’s van Tony le...