Alles smaakt lekkerder als het gerookt is. Drank is daarop geen uitzondering. Vandaar dat mezcal ― het Mexicaanse drankje gemaakt van in aardewerken ovens geroosterde agaveplanten ― steeds populairder wordt in de cocktailbar. Pittig, zacht en robuust gekruid. Perfect om van te nippen of om gelaagde cocktails mee te mixen. Klinkt als een goed huwelijk toch? Daarom hebben we dit recept omgedoopt tot Ron’s Honeymoon Mix. Een huwelijksreis in een glas: een stevige, zoute bite gevolgd door een romige smaak en een bittere afdronk.

Lees ook: VrijMibo-Cocktail: De Spritz Safe Passage

– gerookt zout
– 1 ½ deel Del Maguey Mezcal Vida
– 1 deel vers ananassap
– ¾ deel vers geperst limoensap
– ¼ deel agavenectar

Wrijf de rand van een gekoeld cocktailglas in met gerookt zout. Schenk alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs en shake een goeie vijf seconden. Klaar is Kees. Of eh, Ron. Gebruik trouwens verse limoen en ananas, sap uit blik of een flesje geeft je cocktail minder karakter. Wil je wat meer pit in je cocktail voeg dan wat rode peper toe. Wring ze uit om de ergste brand te blussen.

Afbeeldingsresultaat voor mezcal cocktail