Dat je tijdens de zomer meer zin in sex hebt wisten we al, dat je het ook vaker krijgt in de zomer was eveneens bij ons bekend. Nu de zomer echter helaas op zijn einde loopt realiseer je je misschien dat je er niet alles uitgehaald hebt wat er deze zomer in zat en hoewel de nazomer officieel van september tot november loopt weet je het in Nederland maar nooit en kan de zomer ineens voorbij zijn. Haast is geboden dus wij helpen je nog een handje, let op deze zaken en jij komt de zwoele nazomer zeer aangenaam door.

Lees ook: Om deze redenen wil je tijdens de zomer meer sex (en krijg je dat ook)

Absorbeer de zon

De zon kan meer dan jou een lekker kleurtje geven (en de hele wereld in leven houden) want uit allerlei onderzoeken blijkt dat jouw serotonine-niveau een flinke boost krijgt van wat zonnestralen. Serotonine wordt ook wel aangeduid als het gelukshormoon dus je wordt er gelukkiger van en hoe gelukkiger je bent hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. En dat helpt weer bij de flirterige escapades. Daarnaast maken we dankzij de zon minder melatonine aan, een stofje dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt, zo blijf je dus energiek en kan je er, zolang de zon schijnt, aardig tegenaan.

Ga opzoek naar adrenaline

Adrenaline buiten de slaapkamer neem je vaak mee de slaapkamer in. Tussen de lakens profiteer jij dus optimaal van de opgedane adrenalinekick. Hoe kom je dan aan een adrenalinekick? De zomer is hét moment om aan buitensporten te doen, spring van een berg af of uit een vliegtuig, surf op de golven en scheur een rondje op het circuit. Je bedpartner heeft er profijt van en jij dus ook. Daarnaast kom je in beweging waardoor je bloed goed rondgepompt wordt, inderdaad ook naar het gebied waar je het goed kunt gebruiken.

Leer over lichaamstaal

Wanneer zie je het meeste van iemands lichaam? Juist, in de zomer. Volgens antropoloog Helen Fisher (auteur van Anatomy of Love: A Natural History of Mating, Marriage, and Why We Stray) duurt het slechts een seconde om in te schatten of we iemand aantrekkelijk vinden of niet. Dit heeft alles te maken met lichaamstaal. Mannen stralen aantrekkelijkheid uit door recht overeind te staan (denk altijd aan je houding), te glimlachen en de schouders recht te houden, kijk ook niet naar de grond wanneer je rondloopt maar hef je hoofd op en zet je voeten recht onder je schouders neer. Let er bij vrouwen op waar ze naar kijken, of ze een gesloten of open houding aannemen, of ze hun blote nek laten zien (goed teken) en in welke richting hun voeten staan (meestal naar iets dat ze willen).

End-of-summer-sex_GetActive

Gebruik je omgeving

In de zomer ben je niet alleen vaker buiten, je kunt ook vaker priveplekjes opzoeken. Een boswandeling kan al snel uitlopen op wat spannends (doe dat maar eens in de winter) en tijdens een picnic is lichaamscontact snel geregeld terwijl dat bij een restaurant binnen niet het geval is.

Ga niet zitten pushen

Omdat in de zomer het testosteron en serotonine alle kanten opvliegen betekent dat nog niet dat je overal achter aan moet huppelen als een vrolijke puppy. Heb geduld en zorg ervoor dat het flirten natuurlijk verloopt. Kijk in iemands ogen, luister naar wat ze te zeggen heeft, creëer een connectie. Een geile zomer betekent niet dat ieder festival uitloopt op een orgie.

Meer tips? Vind je hier.

End-of-summer-sex_BodyLanguage