De man achter Hennessy, Moët & Chandon en Louis Vuitton

Mooi, edel en duur. Dat zijn kernwoorden waar het Bernard Arnault om ging — en die van hem de rijkste man van Frankrijk...

Mooi, edel en duur. Dat zijn kernwoorden waar het Bernard Arnault om ging — en die van hem de rijkste man van Frankrijk maakten. Geld verdienen in zijn kielzog? Doe je zo.

De man

Aandelenkoersen stijgen en dalen. Zo ook voor Bernard Arnault. Het kan hem echter weinig schelen, zelfs al schommelt zijn fortuin in een dag meer dan een miljard euro. Arnault, de nummer dertien op de ranglijst van rijkste mensen ter wereld, is mede-eigenaar van het luxeconcern LVMH en maakt zich in die positie hard voor de duurzaamheid en kwaliteit van haar merken en producten.

En dan hebben we het over Louis Vuitton-tassen, Bulgari-sieraden, fashion van Fendi, cognac van Hennessy, Moët & Chandon-champagne, horloges van TAG Heuer: ongeveer zestig merken die je allemaal maar wat graag op je wensenlijstje voor je verjaardag wil zetten.

Zijn weg

Zijn eerste miljoenen maakte Arnault met een bouwfirma die hij erfde. Daarna focuste hij zich op fijne stoffen en kocht hij in 1985 modemerk Christian Dior. In 1989 kreeg hij, tegen de wensen van de families Vuitton en Hennessy, het merendeel van LVMH in handen. Sindsdien zorgt hij ervoor dat er zich gestaag nieuwe luxemerken bij de groep voegen.

Lees ook: De 7 duurste champagnes ter wereld

Onze kans

Extreem rijke Chinezen en Russen lijken de laatste tijd wat schaarser te worden, maar toch stijgt de luxe-industrie jaar na jaar qua omzet. De beursgeschiedenis toont aan dat luxe altijd goede zaken blijft doen. Met een beetje geduld kun je daarvan profiteren: de aandelen van LVMH zullen ook in de toekomst geld opleveren. En zelf kun je met het daarvan opgebrachte geld ook mooi weer luxeproducten kopen.