Wie een baard wil hebben om trots op te zijn, moet gewoon een scheermes en geduld hebben? No way, zo makkelijk krijg je geen volle coupe. Wij bieden je hulp: de vijf geboden voor een weelderige bos haar.

1. Het past niet bij iedereen

giphy

Volle baarden zijn als skinny jeans. Iedereen kan ze dragen, maar ze werken niet bij iedereen in z’n voordeel. Onthoud ook: mannen die niet over hun hele kaak haartjes hebben, kunnen beter gladgeschoren blijven. Voor jezelf, je look en om een goede indruk te maken op de vrouwen. Alle anderen kunnen de overige geboden lezen.

2. Mannen moeten lijden

giphy (2)

Het is welbeschouwd een heldendaad, je haar laten groeien. Je gezicht gaat namelijk jeuken als de ziekte. Een hulpmiddel is baardolie (maakt zowel je baard als je huid zacht), milde shampoo of je tanden op elkaar bijten. Wie een baard wil, moet het verdienen.

3. Borstel je manen door

giphy (1)

In week vier heb je toch écht wel een baardkam nodig. De tanden van de kam moeten een stukje uit elkaar staan. Na iedere douche- en wasbeurt moet je even kammen om de zwerverstyle te voorkomen. Het moet er namelijk wel verzorgd uit blijven zien. Etensresten in je baard doen je imago geen goed.

4. Vergeet niet te trimmen

large

Er zit slechts een paar millimeter tussen hipster en hobo. Een baard moet onder controle worden gehouden en aangepast worden aan je gezichtsvorm. Werkt het beste met een kappersschaar. Het vergt meer oefening dan een elektrische trimmer, maar is zeker de moeite waard.

5. Messen zijn beter

Matt_Beard_shaving

Absoluut noodzakelijk: hou je nek en wangen stoppelvrij. Dus elke ochtend in de kappersstoel zitten? Niet nodig. Met een scheermes kun je de contouren makkelijk zelf straktrekken. Kies wel echt voor een los mesje, en niet voor een apparaat. Die zijn onnauwkeurig.


Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.