Playboy review: Project Cars 2

Zodra je jouw eerste echte race in Project Cars 2 gereden hebt waan je je een heuse coureur, een vrij slechte coureur maar een coureur desalniettemin.

project cars

Vergis je niet Project Cars 2 is niet zomaar een racegame, het is een onvergeeflijke race-simulator zonder zijwieltjes. 

Beter dan het eerste deel?

Een veelgehoorde klacht over Project Cars 1 was dat de game simpelweg niet speelbaar was zonder gamestuur. Met een controller of een toetsenbord kon je gegarandeerd rekenen op een flinke portie overstuur, spins en een laatste plek tijdens zowel de kwalificaties als in de daadwerkelijke race. Laten we die zorgen direct uit de wereld helpen: Project Cars 2 is met een controller ook prima speelbaar. Ja, we zaten eerst enkele uren te pielen met de instellingen om tot een definitieve setup te komen maar daarna kon onze carrière beginnen. We raden overigens wel aan om de de game met een tof racestuur en pedalen te spelen want de game is hier duidelijk voor gemaakt. Aan het begin van de game kan je direct aan de slag met alle 180 wagens en 60 circuits, het is niet nodig om onderaan te beginnen en te racen voor wat kleingeld zodat je na uren grinden eindelijk die ene auto kunt kopen (we kijken naar jou Gran Turismo). Dit is heerlijk want de nadruk ligt nu gewoon lekker op hetgeen de game over moet gaan: racen. Ben je net als ons en duik je direct op de snelste wagens die in de game zitten? Verwacht dan een aantal crashes want net als in het echt zul je de wagen eerst moeten temmen, finetunen en moet je respect krijgen voor het gaspedaal. In het echt trap je ook geen wagen met 700 pk volledig open vanuit stilstand, dat gaat fout. Daarnaast bevat Project Cars 2 luxemerken die niet in het eerste deel te vinden waren zoals Porsche, Lamborghini en Ferrari en bevat de game nu 29 verschillende racedisciplines waaronder rallycross.

@backlink(206975)

Word een hobbymonteur

Dat finetunen gaat diep, de echte purist kan zich waarschijnlijk uren bezig houden met het testen van de luchtdruk in de banden, de instellingen van de ophanging en hoeveel liter brandstof je het beste mee kunt nemen. Om het nog mooier te maken kun je vanuit de garage ook een pitstop-strategie opstellen. Op deze manier ben je al geruime tijd voor de race bezig met de voorbereiding wat de aanloop naar de race alleen maar leuker en spannender maakt. Tijdens de echte race gaat het er dan om dat je niet alleen goed rijdt maar dat je vooraf ook de juiste beslissingen genomen hebt. Hier kan je een handje bij geholpen worden want bij jouw raceteam zit een ingenieur inbegrepen. Wanneer jij geen hobbymonteur bent en ook niet de ambities hebt om dit te worden kan je gewoon tegen hem zeggen dat je last van onderstuur hebt, de ingenieur geeft dan aan waar dit aan kan liggen en past het vervolgens voor je aan. Hier kwamen we ook de eerste bug tegen (een andere veel gehoorde klacht over Project Cars 1) we konden de setups van de wagens namelijk niet opslaan (op eentje na) we hebben vernomen dat deze bug ook in de eerste game voorkwam, een kleine smet op een verder prachtig systeem.