Door: Redactie
Goodlife

Aldi is op dreef en komt met een nieuwe serie gins

Waar Aldi in 2016 de gouden medaille kreeg voor haar Gin op de IWSC (International Wine and Spirits Competition), komt d...

Waar Aldi in 2016 de gouden medaille kreeg voor haar Gin op de IWSC (International Wine and Spirits Competition), komt de Duitse budgetsuper met een volledig nieuwe collectie aan gin-smaken. De gin is vanaf 1 oktober te verkrijgen bij de Aldi in Engeland, maar wij hopen natuurlijk van harte dat Aldi Nederland hierin volgt en ons verblijdt met de volgende smaken Gin:

Lees ook: Herfstcocktail: de Apple Pie Mojito

Oliver Cromwell 1599 Sloe Gin (0,5 l. €11.,-)

Een gin met kersen en pruimensmaak, met een hint van amandel, met de bekende jeneverbessen smaak van de Londense gin. Aldi raadt deze aan als zijnde een dessert, wij zullen deze gin dan ook zeker boven een vanillevla verkiezen.

Topaz Blue Premium Gin (0,7 l €16.-)

Een gebalanceerde mix van citrus-smaken. Deze wordt aangeraden om te drinken met bevroren besjes, iets wat we best eens willen proberen.

La Fleuriste French Gin (0,7 l €23.-)

Zoals de naam al doet vermoeden is dit de meest ‘bloemige’ gin van Aldi, de precieze smaak is nog wat mysterieus maar aan de naam te zien zijn sommige vermoedens gegrond.

Gin Lane 1751 Old Tom Gin (0,7 l €23.-)

Geïnspireerd op een oud victoriaans recept, maar minder intens dan de gebruikelijke droge gins, de wat zoetere gin van deze reeks.

Gin Lane 1751 Victoria Pink Gin (0,7 l €23.-)

Een gin met daarin acht plantenextracten: jenever, koriander, engelwortel, orriswortel, Siciliaanse citroen, Sinaasappel uit Sevilla, Chinese kaneel en Steranijs. Wij weten ook heus niet wat al deze ingrediënten precies zijn, dus geen zorgen, wel weten we dat het een goede gin oplevert. De roze kleur komt van de aanwezigheid van Angustura bitters. Een prima gin om je vriendin te koop te doen denken we zo.

Boyle’s Premium Irish Small Batch Craft Gin (0,7 l €23.-)

Winnaar van de ‘Overall Best Gin’ prijs in 2016 op de Irish Whiskey Awards. Het is een droge gin met een hint van sinaasappel en jeneverbes.

Needle Blackforest Gin (0,5 l €16.-)

Waar de roze gin eerder al acht plantenexracten in de receptuur verwerkt had, zitten er in deze gin elf plantenextracten. Waaronder lavendel, sparnaalden met een hint van zongedroogde citroenen en sinaasappelen.

Oliver Cromwell London Dry Gin (0,7 l €11)

Dé winnaar van de IWSC in 2017, verslaat haar tegenstanders met een prijs die vaak zes keer goedkoper is dan de concurrenten.

Gerelateerd nieuws