Door: Redactie
Knowhow

Binnen dertig jaar hoef je geen sex meer te hebben om een kind te krijgen

Stel je een toekomst voor waarin je, in plaats van sex te hebben voor een kind zoals biologisch gezien de bedoeling is,...

Stel je een toekomst voor waarin je, in plaats van sex te hebben voor een kind zoals biologisch gezien de bedoeling is, met je partner naar een kliniek rijdt om daar een baby uit te zoeken die aan de hand van jullie genen is samengesteld. Volgens Henry Greely, directeur van het Center for Law and Biosciences op Stanford zou dit binnen dertig jaar de realiteit kunnen zijn.

Lees ook: Om deze redenen wil je in de zomer meer sex (en krijg je dat ook)

Volgens Greely kunnen we met de stamcellen van de ouders kinderen fabriceren, het is dan mogelijk om de embryo's volledig door te lichten om ziektes te bespeuren en je kan zelfs uiterlijke kenmerken uitkiezen. Een soort van designer baby dus waarvan jij onder andere de haar en oogkleur bepaald.  Het wordt niet mogelijk om te bepalen waar een kind wel of niet goed in is ook gedrag kan van te voren niet bepaald worden.

Dit klinkt misschien als fictie en komt lezers van Heerlijke Nieuwe Wereld (Brave New World) van Aldous Huxley bekend voor maar designer baby's zijn volgens meerdere wetenschappers sneller mogelijk dan we denken.

Mogelijk hebben we tegen die tijd enkel nog sex voor recreatieve redenen, daarnaast kunnen we dan sex op afstand hebben, en sex met robots uitproberen. Veiliger is sex nog nooit geweest, wel spannender want zo aantrekkelijk klinkt het allemaal niet.

Lees het hele artikel hier.

Word nu abonnee van Playboy!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws