Door: Redactie
Knowhow

Bewezen: tattoo's zijn goed voor je gezondheid

Zoek jij nog dat laatste excuus om eindelijk die langverwachte tatoeage te laten zetten? Google maar alvast de dichtstbijzijnde tattooshop, want volgens een onderzoek aan de universiteit van Alabama helpt een tatoeage tegen griep en verkoudheid.

Infecties

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met meerdere tatoeages beter infecties kunnen bestrijden dan mensen die nog puur natuur zijn. De onderzoekers keken naar het aantal tattoo's dat mensen hadden en hoe lang het duurde om deze te laten zetten. Voor en na het zetten gaven deze mensen speeksel af. Daarin werd gekeken naar de hoeveelheid cortisol. Dit is een stresshormoon dat vrijkomt bij stress-situaties zoals tatoeëren.


Ze bestaan nu: levende en bewegende tatoeages
Lees ook:
Ze bestaan nu: levende en bewegende tatoeages
Wetenschappers van MIT zijn erin geslaagd om levende bacteriën te verwerken in inkt om levende tatoeages te creëren.

Ook werd er gekeken naar immunoglobuline A. Dit is je afweer tegen virussen als een verkoudheid. Dit ging tijdens het tatoeëren flink omlaag. Daarna was het weer normaal. Nu denk je misschien: dan word je toch juist sneller ziek van een tatoeage? Nee! 

Win-Win

Het nemen van een tattoo verlaagt dan misschien voor even het immuunrespons, waardoor je dus op dat moment meer vatbaar bent voor verkoudheid en infecties, maar daarna nemen de voordelen toe. Als je meerdere tatoeages neemt, wordt het immuunsysteem in de loop van de tijd sterker. En dat helpt weer bij de bestrijding van verkoudheid.

Dit artikel verscheen eerder op Panorama.nl

Gerelateerd nieuws