3

Dit zijn de decadente prinsjes van Saoedi-Arabië

De nieuwe leider van Saoedi-Arabië wil corruptie uitbannen in de oliestaat en het land moderniseren. Zelf kocht hij wel een paleis, een Da Vinci en een jacht. Wie is hij en wat spoken de andere losgeslagen prinsen uit?

Door: Redactie
Reportages

Het personeelsbeleid van kroonprins Mohammad bin Salman van Saoedi-Arabië is rigoureuzer dan van Stalin, zij het dat de nieuwe leider zijn politieke opponenten niet naar Siberië verbant, maar opsluit in een paleis van bladgoud en spetterfonteinen.


Dit moet je weten voor je begint te handelen in tweedehands horloges
Lees ook:
Dit moet je weten voor je begint te handelen in tweedehands horloges
De handel in tweedehands horloges is booming. Zozeer dat zelfs een gerenommeerd merk als Audemars Piguet in de tweedehands markt is gestapt. Maar waarom zijn gebruikte klokkies zo in trek? ...

De paleisrevolutie van het Saoedische koningshuis, waarbij alle tegenstanders van de nieuwe leider werden opgepakt, is bloedeloos verlopen, maar behoort tot de meest decadente machtswissels op aarde. De mannen, allen multimiljonair, werden geïnterneerd in een van de meest luxueuze hotels van het land: het Ritz in Ryad. Wie zijn die idioot rijke en controversiële prinsen (prinsessen hebben geen rol) in een van de rijkste landen ter wereld?

Wie zich een beetje verdiept in de Saoedische dynastie kan niet anders dan constateren dat het met de machthebbers iets te goed gaat. Met de prinsjes althans. De vrouwelijke kroondragers doen in het Saoedische koninkrijk niet mee: de prinsessen worden opgesloten in paleizen of onthoofd, zoals in 1977 een 19-jarige prinses die verliefd was geworden op de verkeerde man: een diplomaat in Libanon. Die meneer werd meteen ook maar ontdaan van zijn hoofd, nadat hij eerst verplicht had moeten toezien hoe zijn minnares in het openbaar werd gemutileerd. Voor wie geen aanspraak op de troon maakt, maar wel nakomeling is van oerkoning Abdoel Aziz al Saoed (duizenden neven en achter-achterneven) is het leven een stuk dragelijker en minder riskant. 

Vermeende verkrachter

Als prins hoef je niets te doen. Je hoeft je niet eens te gedragen. Je kunt feesten op de creditkaart die altijd is gevuld met oliegeld. Voordat we ons verdiepen in de echte machthebber van het land (de jonge prins Mohammad bin Salman), is het aardig om een van de grootste zwarte schapen aan je voor te stellen, omdat het bizar is hoe dit heerschap zich gedraagt. De feiten zijn te fantastisch om niet te noemen.

Prins Majed bin Abdullah bin Abdulaziz Al Saud is een van de 35 vermeende kinderen van koning Abdullah, de overleden oom van de huidige kroonprins. Hij wordt verdacht van verkrachtingen, drugsbezit en het uiten van bedreigingen. Tijdens een vakantie in Californië zou de olieroyal zich op buitenissige wijze hebben misdragen onder het motto: ‘Ik ben een prins, dus ik doe wat ik wil.’ Het verhaal over zijn idioot-decadente uitspattingen haalde de plaatselijke pers en de boulevardblaadjes die er vele kolommen met minutieuze verslaglegging aan wijdden. Het begon ermee dat het ventje werknemers van zijn huis in Beverly Hills dreigde te vermoorden, op een moment dat hij zich oraal liet bevredigen door een mannelijke hulp in de huishouding. De prins zou de man tot een pijpbeurt hebben gedwongen. Het relaas bestaat uit een reeks ongelofelijke voorvallen die we je niet kunnen onthouden. De zwaar religieuze prins houdt feestjes waarbij alcohol wordt geschonken – verboden in zijn thuisland – cocaïne voor handen is en dames van plezier aanwezig zijn, aldus het personeel. ‘Morgen ga ik met je feesten en je zult alles doen wat ik wil, anders vermoord ik je,’ zou de prins een werkneemster, een getrouwde moeder, hebben toegebeten.

Plassex

De royal wenst onder meer dat vrouwelijke hulpen in het huishouden over hem heen plassen, terwijl hij schreeuwt: ‘I want to pee pee.’ Voordat hij zijn urine kan lozen wordt hij nog net op tijd weggetrokken door een werkster. Na het bedreigen van een werkneemster, springt hij op een andere vrouw die hij als een loopse hond begint te berijden. De drie vrouwen zijn daarna vastgehouden in een kamer en worden gedwongen om te kijken hoe eenmannelijke hulp de penis van de prins aan het strelen is. En dat terwijl homoseksualiteit bij wet verboden is in Saoedi-Arabië. De prins zou één van de vrouwelijke werknemers zelfs hebben gesmeekt om zijn hele lichaam te likken tegen een financiële vergoeding. De officier van justitie heeft de beschuldigingen van een misdrijf uiteindelijk ingetrokken nadat hij 270.000 euro borg had betaald om uit het gevang te blijven.

Lees de hele feature in de Playboy die nu in de winkel ligt of op Blendle.