Manuel Broekman: 'Het grootste misverstand over mij is dat ik arrogant ben'

Manuel Broekman (33) had na een moeilijk jaar even wat tijd voor zichzelf nodig, maar maakt nu zijn comeback met de single Pornvibe. Playboy spreekt de acteur-muzikant onder meer over zijn droomrol, zijn nieuwe vriendin en gekke ervaringen tijdens optredens: ‘Ik heb menig borstpartij gezien.’

Manuel Broekman: 'Het grootste misverstand over mij is dat ik arrogant ben'

Samen met je jeugdvriend Mario van der Velden lanceerde je onlangs de single Pornvibe. Wat is een pornvibe?
Pornvibe is een vibe die je met twee of meerdere mensen kunt hebben. In de meeste liedjes worden allerlei metaforen gebruikt om uit te drukken dat je geil van iemand wordt, maar wij zeggen het gewoon rechttoe rechtaan. Ik denk dat heel veel mensen in deze coronatijd niet kunnen wachten om een kelder in te duiken en te zweten en te dansen en elkaar aan te raken. Uit die fantasie is dit nummer ontstaan.

Het nummer is volgens jullie ook een ode aan de vrouw. Leg eens uit?
Vrouwen die het nummer hebben gehoord, zeggen: wat leuk, eindelijk wordt de man ook eens als lustobject neergezet. In de meeste liedjes wordt de vrouw als lustobject neergezet, maar bij ons is het heel equal. Dat vinden we belangrijk.

Hoe is het om vrijgezel te zijn in coronatijd?
Ik ben geen vrijgezel meer, haha. Mijn liefje en ik hebben alleen afgesproken dat we er nog niet te veel over willen vertellen, dus je krijgt helaas geen interessante details over mijn liefdesleven.

Wanneer heb je voor het laatst een blauwtje gelopen?
Oef, dat is lang geleden. Ik was een keer met een vriend op een evenement waar een polaroidmachine stond. We hadden net wat foto’s gemaakt toen ik opeens een heel mooi meisje zag lopen. Ik liep op haar af, wilde de polaroid aan haar geven en vragen of ze ook met mij op de foto wilde. Precies op dat moment verscheen er achter haar een gele Ducati. Zo’n dude uit een tandpastareclame, hij moet vast topmodel zijn geweest, deed zijn helm af en zei: ‘Wil je soms iets aan mijn vriendin vragen?’ Ik zei met de foto nog in mijn hand: ‘Ik wilde deze foto aan haar geven en vragen of ze ook met me op de foto wil, maar het is misschien maar beter dat ik dat niet doe.’ ‘Dat is inderdaad beter’, antwoordde hij, en ik ben met de staart tussen m’n benen weggelopen.

Met welke bekende vrouw zou je weleens een beschuitje willen eten?
Jennifer Aniston. Ik val niet alleen op schoonheid, maar ik vind het ook belangrijk dat je kunt lachen met iemand. Dat vind ik ook zo leuk aan mijn liefje, dat ze zoveel humor heeft.

Wat is het grootste misverstand dat over jou bestaat?
Dat ik arrogant ben. Ik heb ooit een rol gespeeld, Bram Wagtmans in Feuten, waardoor mensen dat denken. Ze vereenzelvigen mij met dat karakter. Nog steeds hoor ik van mensen die mij voor het eerst ontmoeten: o wow, in het echt ben je eigenlijk best wel aardig. Dat verbaast me. Ik heb heel veel vrienden en vriendinnen die van me houden en ik denk niet dat ik die had gehad als ik arrogant en vervelend was geweest.

Het Playboy oktobernummer, met daarin het gehele interview met Manuel, ligt vanaf 1 oktober in de kiosk.

Interviews
  • Nick Muller
  • Dennis Tax (24 Carrot Agency)