De meest voorkomende problemen in de slaapkamer en wat je eraan kunt doen

Net zoals alles in het leven is ook je seksleven niet altijd perfect. Dat kan gaan van een keer geen zin hebben, tot meer ernstige problemen. Wanneer je een keer geen zin hebt, dan is dat natuurlijk prima. Doe je de volgende dag gewoon extra hard je best. Maar het kan ook zo zijn dat je vaker problemen ervaart. Je komt te snel klaar of het wil helemaal niet lukken. Als man voel je je ook nog eens minder mannelijk op het moment dat je problemen ervaart, wat de boel ook niet bevorderd en het soms juist alleen maar erger maakt. Je zit teveel in je hoofd en juist daardoor kun je je niet concentreren op datgene waar je zo naar uitkijkt. Wat je probleem ook is, het kan van grote invloed zijn op je relatie. Het is dus belangrijk om je er in te verdiepen en erachter te komen waar het problemen vandaan komt. Dan kun je samen tot een oplossing komen en nog lang genieten van elkaar in de slaapkamer. 

De meest voorkomende problemen in de slaapkamer en wat je eraan kunt doen

Vroegtijdig klaarkomen 

Jullie zijn al even bezig met wat voorspel en komen er net lekker in, en shit, daar gebeurt het al. Je bent vroegtijdig klaargekomen. Heel vervelend en niet heel spannend voor in de slaapkamer. Uiteraard ben je niet de enige die dit wel eens overkomt. Een oorzaak van vroegtijdig klaarkomen kan zijn dat je spanning of stress ervaart. Ben je te druk op je werk of spelen er andere dingen in je leven waardoor je niet optimaal kunt ontspannen voor een vrijpartij? Dan staat je lichaam onder spanning. Niet zo’n gek idee dus dat je daardoor ook vroegtijdig klaarkomt. Wanneer we het hebben over vroegtijdig, dan betekent dit dat de zaadlozing al na 1 of 2 minuten plaatsvindt. Gelukkig zijn er ook oplossingen voor. Lees vooral nog meer tips over vroegtijdige ejaculatie. Denk je dat er iets diepers achter ligt? Praat vooral met je partner en zoek eventueel professionele hulp.

Je wilt wel, maar het lukt niet

Misschien nog wel vervelender dan vroegtijdig klaarkomen, is dat de boel helemaal niet omhoog komt. Natuurlijk, kan een keer gebeuren. Je hebt een gezellige date gehad met je vriendin en je hebt een aantal biertjes teveel achter de kiezen. Wanneer jullie thuiskomen, blijkt dat het daardoor niet helemaal wilt lukken. Je lacht er samen om en gelukkig heb je de volgende keer geen enkel probleem. Maar wanneer dit vaak voorkomt kan er wel iets anders aan de hand zijn. Voor sommige mannen is het lastig een erectie te krijgen. Bij 1 op de 10 mannen komt dit zelfs regelmatig voor. Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Het kan te maken hebben met een ongezonde leefstijl. Van belang is dat je gezond eet, voldoende beweegt en zo min mogelijk stress hebt. Misschien lopen jullie te hard van stapel en ben je nog niet opgewonden genoeg. Probeer dan eens langer de tijd te nemen voor het voorspel en begin met een erotische massage. Wellicht is er niet genoeg seksuele stimulans. Praat met je partner. Misschien zijn jullie al langere tijd samen en is de sleur erin geraakt. Door het met elkaar te bespreken haal je wat druk van de ketel en kun je samen op zoek naar een oplossing. Wellicht zijn er bepaalde seksuele fantasieën die jullie seksleven een boost kunnen geven. Herken je jezelf hierin, ga dan eens naar de huisarts om het te bespreken. Wie weet kan hij of zij iets voor je betekenen en uitzoeken waarom je erectieproblemen hebt.

Ook communicatie speelt een rol

Seks draait niet alleen om de daad zelf. Het begint vaak al voordat je daadwerkelijk het bed (of de tuin, auto of waar je maar wilt) induikt. Misschien hebben jullie al sexy teksten over en weer gegooid toen jullie een serie zaten te te kijken op de bank. In die zin kan communicatie een belangrijk onderdeel zijn van je seksleven, al is niet iedereen fan van dirty talk. Maar naast dat je elkaar kunt opgeilen door sexy woordjes in elkaars oor te fluisteren, is een andere vorm van communicatie ook belangrijk. Namelijk, vertel elkaar wat je wel of niet lekker vindt. Probeer dat verbaal of non-verbaal, maar laat duidelijk aan je partner merken wat je fijn vindt. Doe dit op een open en vriendelijke manier en maak geen verwijten. Ga niet terwijl je partner bezig is los over dat het niet goed is. Doe dit altijd in een rustige omgeving en communiceer wat je graag wilt doen of anders wilt zien. Dan brengt jullie vast een stuk verder.

Knowhow
  • Pexels