Rico Verhoeven: ‘Ik heb in mijn hoofd dat ik tien jaar de allerbeste wil zijn’

Rico Verhoeven: ‘Ik heb in mijn hoofd dat ik tien jaar de allerbeste wil zijn’

Al jarenlang is Rico Verhoeven één van de grootste namen uit de wereld van de vechtsport en ondertussen stampt hij ook nog eens een acteercarrière uit de grond. Hoe hij dat voor elkaar krijgt? Playboy ging in gesprek met de grootste kickbokser uit onze geschiedenis. ‘Iedere keer dat je een wedstrijd doet, heb je het gevoel dat je bent overreden door een vrachtwagen.’ 

Rico Verhoeven is al een tijdje bezig met zijn acteercarrière, maar er lijkt nu toch echt een doorbraak aan te komen. “Het voelt alsof ik vlak voor de springplank sta, het moment dat ik echt ga afvuren”, vertelt hij enthousiast. “Ik moet proberen een balans te vinden tussen mijn actieve sportcarrière en een geleidelijke overstap naar de acteer-/entertainmentwereld. Dat is lastig, omdat het allemaal verse sneeuw is. Er is niemand anders die dit al eens heeft gedaan, dus er is niet zoiets als dé route waarvan je zeker weet dat het goedkomt. Het is stappen zetten, kijken hoe dat voelt en daar de beste weg in zien te vinden.”

In de ring

Dat is ook één van de redenen dat Rico slechts één of twee keer per jaar in de ring te vinden is. Alhoewel hij nog een belangrijkere verklaring heeft voor het feit dat hij niet vaker gaat vechten. “Dat is een vraag die je makkelijker kunt beantwoorden als je zelf een keer in de ring hebt gestaan. Iedere keer dat je een wedstrijd doet, heb je het gevoel dat je bent overreden door een vrachtwagen. Je zit helemaal in elkaar, dus je hebt hersteltijd nodig. Het is niet menselijk om dat elke maand te doen.”

“Lichamelijk en geestelijk is dat gewoon niet goed. Vandaar dat ik mijn kunstje maar één of twee keer per jaar laat zien. Misschien zou ik wel meer kunnen vechten, drie of vier keer per jaar zou wel lukken, maar ik heb ook andere ambities die ik wil uitwerken. Daar gaat ook tijd in zitten.”

Ambitie

Wat die ambities precies zijn? Op vechtsportgebied is het in ieder geval duidelijk: “Ik heb in mijn hoofd dat ik tien jaar de allerbeste wil zijn. Dat is nog twee jaar. We gaan zien of dat gaat lukken.” Wat acteren betreft heeft hij ook zo zijn doelen. “Een beetje in de lijn van wat Dwayne ‘The Rock’ Johnson heeft gedaan. Ook al heb je geen flauw idee waar een film over gaat, als hij erin zit, dan zal het wel goed zijn.”

In de nieuwste Playboy vertelt Rico Verhoeven alles over uitgaan in Las Vegas, zijn band met Mark Wahlberg en over zijn laatste gevecht met Jamal Ben Saddik. Daarnaast praat de kickbokser over zijn liefde voor Disneyfilms, zijn passie voor sport en natuurlijk zijn liefdesleven. Nu in de winkel!

Interviews
  • Fleur Baxmeier
  • Jose Donatz