Dit zijn de populairste jackpot gokkasten in Nederland

Miljoenen winnen: willen we allemaal, lukt maar weinig. Maar toch zijn er mensen die schathemeltjerijk worden aan gokkasten. Hoe doen ze dat? Kun je echt een miljoen winnen op zo’n online kast? En welke spellen zijn het meest populair in ons land?

Gokkasten

De jackpot binnenslepen

Jackpot gokkasten zijn speelautomaten waarop je grote prijzen kunt winnen. Ze zijn dan ook veelvuldig aanwezig tijdens de EKG Award Show. Het gaat hierbij niet alleen om het combineren van de standaardsymbolen, maar ook om de extra geldprijzen die je kunt winnen als je de jackpot symbolen bij elkaar draait. Die symbolen leveren nog veel meer geld op dan de gewone symbolen. Schrik niet, maar er zijn wel eens spelers geweest die er miljoenen mee hebben verdiend.

Daardoor verschilt zo’n gokkast behoorlijk van een normale gokkast. Normaal gesproken staan de bedragen immers vast. Met een jackpot gokkast weet je nooit wat je binnenhaalt, en dat levert een hoop spanning en sensatie op. De onderstaande spellen komen uit de populaire lijst van het online casino van Kansino.

Funky Fruits

Fruit, lekker! Goed voor je lichaam, en goed voor je portemonnee. Wanneer je Funky Fruits wilt winnen, moet je combinaties maken met acht of meer kersen. Afhankelijk van de speler, kan je een deel van de jackpot winnen. Funky Fruits werd een aantal jaren geleden door Playtech ontwikkeld. Die ontwikkelaar heeft hierbij in het achterhoofd gehouden dat spelers graag grote bedragen willen winnen. Dat kan dan ook volop met deze gokkast. Een van de redenen waarom deze zo populair is.

Big Runner

Big Runner doet denken aan een echte, ouderwetse fruitautomaat. Maar dan in een modern jasje. Je ziet een strak aquarium op het scherm, met op de rollen de echte ouderwetse fruitsymbolen. Je gaat helemaal terug naar de tijd van speelhallen. Doordat de jackpot steeds stijgt bij nieuwe inzetten, zijn er hoge bedragen te winnen. Op die manier ervaar je op en top de spanning van het spel. En natuurlijk voelt het een beetje als vroeger, toen deze gokkasten nog veelvuldig in de hallen te vinden waren. Nostalgie doet het altijd goed voor de populariteit van het spel.

Beach Life

Beach Life: dat klinkt goed toch? We denken daarbij al aan een mooi model in bikini op een of ander tropisch eiland. Maar even bij de les blijven: het gaat hier om de gokkast van Playtech. Hier kun je wel 50.000 euro winnen als de inzet op het juiste moment is geplaatst. Alle symbolen van deze gokkast hebben een vakantiethema. Ijsjes, schatten, strand: het zit er allemaal in. De grote jackpot groeit mee met het aantal inzetten, waardoor het een interessante kast blijft.

Hall of Gods

Hall of Gods is bijna een klassieker te noemen. Deze gokkast domineert al jaren de lijsten van populairste gokkasten. Het is een kast die is ontwikkeld door NetEnt en veel functionaliteiten heeft. Bij deze gokkast zijn er maar liefst drie jackpots te verdelen: een progressieve jackpot, de symbolen van Thors hamer en de jackpot van Odin. Hoe meer inzetten er zijn geplaatst, des te groter de jackpot. En je weet het: hoe meer geld er te verdienen valt, hoe populairder het spel wordt.

Mega Fortune

Als er ‘Mega’ voor staat, zet je wel de toon. Mega Fortune is dan ook een populaire gokkast omdat er veel grote winnaars uit naar voren zijn gekomen. De jackpot kan zomaar oplopen tot miljoenen. Dat is geen jackpot die nooit valt; zo eens in de 2,5 maand valt de jackpot. Dan gaat het niet om lullige bedragen: er is al drie tot vier miljoen euro per keer mee gewonnen. Het uitbetalingspercentage staat op zo’n 96,60 procent, maar het gewone spel biedt maar voor 89,10 procent winst. Je moet dus wel van een uitdaging houden.

Mega Moolah

Wil je echt meedoen met de hype, dan moet je Mega Moolah spelen. Deze jackpot gokkast is ongekend populair, omdat het regelmatig in het nieuws komt. Er zijn al mensen multimiljonair aan geworden, dus dan is het verleidelijk om zelf ook mee te spelen. Dat er zoveel geld op het spel staat, komt doordat het een zogenoemde ‘progressieve jackpot’ is. Dat houdt in dat iedere keer dat iemand een inzet plaatst, het bedrag van de jackpot omhoog gaat. De hoofdprijs is maximaal een miljoen euro. Bij gewone symbolen kun je al tot maximaal 3000 euro winnen. Klinkt als een interessante gokkast, niet waar?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kansino.nl en Pim Kuipers.

Goodlife
  • Unsplash