Rob Goossens: 'Monogamie volhouden is niet makkelijk'

RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens dacht altijd van zichzelf dat hij het type man was dat zonder enige moeite trouw zou blijven aan zijn vriendin. Maar sinds hij een bekende Nederlander is geworden voor wie de – ook heel knappe – vrouwen in de rij staan, kost hem dat meer moeite dan hij van tevoren had verwacht. Zo vertelt hij in de nieuwste Playboy.

Rob

In de nieuwste Playboy stellen we Rob Goossens twintig prangende vragen. Zo vertelt hij meer over werken bij RTL Boulevard, monogamie en zijn toekomstplannen. Lees hieronder alvast een voorproefje:

1. Heb jij schijt aan alles?

"Ja. Als kind liep ik sociaal wat achter op mijn klasgenoten, dus ik had weinig vrienden. Ik heb heel lang enorm mijn best gedaan om meer aansluiting te krijgen: alles volgens de regeltjes spelen, hetzelfde doen als de kinderen om me heen. Maar toen ik er op mijn 15de eindelijk een beetje bij begon te horen, vond ik dat eigenlijk ook weer niet zo boeiend als ik altijd had gedacht. Ik werd er niet echt gelukkig van, waardoor ik me realiseerde dat ik het maar beter op mijn eigen manier kan doen."

2. Hoe zelfverzekerd ben je?

"Genoeg om me de dag door te helpen. Maar ik ben nergens 100 procent zelfverzekerd over."

3. Waar schep je over op?

"Ik zal niet zeggen dat ze allemaal een schot in de roos zijn, maar ik ben erg goed in het schrijven van zakelijke mails die een doorbraak moeten forceren. Op die manier heb ik al veel vrienden geholpen die veel indrukwekkender banen hebben dan ik. Er is weleens een paar miljoen aan een mail van mij verdiend."

4. Ben je monogaam?

"Absoluut. Al moet ik bekennen dat ik lang niet heb beseft dat het best wel werk kan zijn om dat vol te houden. Want wie voelt zich niet gevleid als vrouwen die je toen je nog een geile puber was écht niet zagen staan zich bijna aanbieden? In eerste instantie was ik teleurgesteld in mezelf dat het me blijkbaar wat deed, maar toen dacht ik: als het makkelijk was geweest om monogaam te zijn, dan was het nooit een deugd geworden. Of dan hadden ze ademhalen ook wel een deugd gemaakt. Sinds ik dat besef, slaap ik een stuk beter."

5. Waar zou je graag goed in willen zijn?

"Mijn broers en ik hebben een bootje met z’n vieren, maar mijn oudste broer is de enige die echt kan zeilen. Feitelijk zijn we hem altijd alleen maar aan het helpen, wat betekent dat je mij niet in mijn eentje op die zeilboot moet neerzetten, omdat ik niet weet wat ik ermee aan moet. Ik zou wel graag willen leren om het zelf ook goed te kunnen."

Benieuwd naar het hele interview met Rob Goossens? Je leest 't in de nieuwste Playboy. Vanaf donderdag in de winkel!

Interviews
  • Interview: Fleur Baxmeier
  • RTL Boulevard E.A.