Playboy tipt: deze films en series mag je deze maand niet missen

The Whale belooft veel goeds.

The Whale

The Consultant

Als ergens een nieuwe manager komt werken is dat altijd een beetje wennen natuurlijk. Misschien maak je stiekem een lunchloopje van drie kwartier en komt dat nu in gevaar. Of deed je ’s ochtends een tukje op het toilet en wordt dat je ontnomen. Het is, kortom, altijd even spannend of je chef een mafkees is, meegaand, saai en of je last van hem hebt.

In The Consultant, een nieuwe serie van Prime Video, is Christopher Waltz de nieuwe chef. De Oostenrijkse acteur kan bijna niet anders dan een sardonisch genoegen acteren, dus het is niet heel raar dat de werknemers die Regus Patoff (Waltz) als chef krijgen een wat onzekere tijd tegemoet gaan. Die tijd duurt precies acht afleveringen die vanaf 24 februari online komen in de 240 landen en gebieden waar Prime nu te vinden is. Ons wordt een komische thrillerserie beloofd met nieuwe en onverwachte wendingen. Ook het woord sinister valt. Dat zien we meteen voor ons als Christopher Waltz om de hoek komt kijken.

The Consultant is vanaf 24 februari te streamen via Prime Video.

The Whale

The Whale is een ontluisterend drama en tegelijkertijd een fenomenale comeback van Brendan Fraser (die uit The Mummy-reeks). Hij speelt een getormenteerde vader, die opnieuw probeert contact te maken met zijn af- gedwaalde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink, bekend van Stranger Things. Regisseur Darren Aronofsky schetst hiermee een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. Vooral omdat deze Charlie, die zwaar obees is, alles in zijn leven is kwijtgeraakt. Langzaam ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien. Prachtig hoe Brendan Fraser alle fake van zich afgooit in deze topper.

The Whale draait vanaf 16 februari in de bioscoop.

The Fabelmans

Het prijzenseizoen is in volle gang, dus brengen sterfilmers hun pareltjes uit, zoals Steven Spielberg met het autobiografische Fabelmans. Het is een diep persoonlijk portret van het jongetje Sammy Fabelmans, aka Steven, dat al vroeg zijn passie voor film ontdekt. Dit tot grote vreugde van zijn moeder. Sammy’s vader echter ziet die passie meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms. Maar dan ontdekt Sammy een aangrijpende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert. Spielberg kan straks gaan bowlen met zijn collectie Oscars.

Entertainment
  • The Whale
  • YouTube