Film je eigen stunts met TomTom Bandit

TomTom vertelt je nu niet alleen waar je heen moet, maar ook hoe het eruit ziet! Het navigatiebedrijf heeft een actionca...

TomTom vertelt je nu niet alleen waar je heen moet, maar ook hoe het eruit ziet! Het navigatiebedrijf heeft een actioncam op de markt gebracht waar GoPro nog een flinke punt aan kan zuigen. Playboy presents: de TomTom Bandit.

Zoals het een goede actioncam betaamt, is hij stootvast en waterdicht. De filmkwaliteit mag er ook wezen: hij heeft een 16MP groothoeklens zodat je niets mist van de actie. De filmresolutie kun je aanpassen naar je eigen wens en gaat tot maximaal 4K. En hoe lang je kunt filmen? Met een instelling van 1080p met 30 fps duurt het drie uur voor de batt-stick (die een usb 3.0-aansluiting en MicroSD-slot bevat) leeg is.

/ Slimme sensors

Wat de Bandit van TomTom zo bijzonder maakt, is de grote hoeveelheid sensoren. De interne bewegings- en GPS-sensor meet de snelheid en versnelling van de filmer, maar ook de hoogte en G-kracht. Op basis van deze gegevens kan hij zelf de hoogtepunten uit de film selecteren. Dat geeft jou weer houvast bij het monteren van je ultieme actiefilm.

/ Shake it

En daar heb je na een hele dag in de weer zijn, misschien niet zo veel geduld voor. Een (heel) globale vuistregel voor het monteren van films, is dat je per minuut eindresultaat een uur kwijt bent aan montage. Hier heb je natuurlijk geen zin in en TomTom neemt je heel veel werk uit handen. Omdat hij alle hoogtepunten al heeft geselecteerd, kan hij deze zelf makkelijk achter elkaar zetten voor een spectaculaire film. In een handomdraai heb je je eindmontage. Letterlijk, door de bijbehorende app te openen en je telefoon te schudden, gaat hij zelf monteren. En met diezelfde app kun je de video gelijk delen met je vrienden.

/ Veel upgrades

Er zijn veel accessoires voor de Bandit te krijgen. We noemen verschillende houders voor helmen, mountainbikes en boards, covers voor tijdens het duiken. Deze snufjes zijn binnenkort verkrijgbaar. De Bandit zelf is vanaf deze maand te koop voor €429. Het premiumpack (met allerlei accessoires) is verkrijgbaar vanaf juni.

https://www.youtube.com/watch?v=V1idJUScz8A