Batman Arkham Knight: Vleermuis met vechtmoves.

Waar de vorige Batman-game, Arkham Origins, tegenviel en door een interne studio van uitgever Warner Bros. werd gemaakt,...

Waar de vorige Batman-game, Arkham Origins, tegenviel en door een interne studio van uitgever Warner Bros. werd gemaakt, is ontwikkelaar Rocksteady Studios terug voor dit afsluitende deel. De game is nu bijna twee weken uit dus tijd voor een review!

/Verhaal

In Arkham Knight is de Joker verdwenen en daarmee ook de chaos die hij naar Gotham City bracht. Dit geeft echter andere schurken de vrije hand en Scarecrow besluit de stad vol te stoppen met gif en explosieven, waardoor de gehele bevolking geëvacueerd wordt. Scarecrow wordt bovendien bijgestaan door een compleet nieuwe schurk: Arkham Knight. Daarnaast zijn er ook tal van andere vijanden die de straten van Gotham onveilig maken.

 

 

/Grotere stad

Wat opvalt is dat de bouwwerken in Arkham Knight veel hoger zijn dan in de voorgaande games. Iets wat volgens de ontwikkelaar gedaan is om de stad de juiste schaal te geven voor de Batmobile. De gotische stad voelt hierdoor vele malen groter, zowel horizontaal als verticaal. Eenmaal op het dak overzien we door het gebruik van een geavanceerde Batarang via een groot dakraam de situatie. Aan ons de keuze geruisloos binnen te sluipen of op spectaculaire wijze door het raamwerk tussen de vijanden springen. Ietwat overmoedig duiken we naar beneden. De glasscherven vliegen in het rond en binnen de kortste keren zijn we omsingeld door een horde vijanden.

 

In de helse knokpartij die ontstaat vliegen er tegenstanders in het rond en maken we kennis het vernieuwde vechtsysteem inclusief de uitgebreide combo’s en counters die de voorgaande Batman-games spectaculair maakte.

Ondertussen maken we ook gretig gebruik van de aanwezigheid van één van Batman’s handlangers. Nightwing is van de partij en tijdens het vechten is het mogelijk om tussen beide personages te wisselen. Door dit tijdens een combo te doen, neemt de andere personage de combo over.

Batman: Arkham Knight is een echte aanrader en zeker de moeite waard om te proberen.

Hij ligt nu in de winkel voor PC, PS4 & Xbox One.