Terrafugia TF-X: vliegende auto 2.0

De Terrafugia Transition is nog steeds niet direct leverbaar, maar het concept van een tweede versie is al realiteit. De...

De Terrafugia Transition is nog steeds niet direct leverbaar, maar het concept van een tweede versie is al realiteit. De Terrafugia TF-X is de opvolger en met dit exemplaar is niet eens een landingsbaan nodig.

/Terrafugia Transition

Vliegen met je auto - als je mensen in de jaren '80 zou vragen hoe deze jaren '10 eruit zien, was dat zonder twijfel genoemd. En hoewel de eerste versie van de Terrafugia auto nog niet op de Nederlandse wegen (en in het luchtruim) te zien is, worden onze fantasieën geprikkeld.

https://www.youtube.com/watch?v=om3Z1a2VPA0

Op de EAA AirVenture luchtshow in Wisconsin demonstreerde de Terrafugia zijn kunnen, te zien in dit filmpje. De vliegende auto is te bestellen voor 300.000 dollar. Maar of je er in Nederland ook wat mee mag is nog niet bekend...

/Terrafugia TF-X

...en ondanks dat presenteert het bedrijf zijn nieuwste vliegende auto: de TF-X kan verticaal opstijgen, waardoor er geen landingsbaan meer nodig is. Zodra de TF-X is opgestegen draaien de rotoren naar een horizontale positie en word je door een megawatt aan elektrisch kracht voortgestuwd.

https://www.youtube.com/watch?v=wHJTZ7k0BXU

Terrafugia verwacht zo’n acht tot twaalf jaar nodig te hebben om de TF-X klaar voor productie te hebben, dus voorlopig moeten we het nog even doen met de Transition.