Waarom mannen een bierbuik krijgen

Velen van ons krijgen op een zekere leeftijd last van een bierbuik. Krijgen we die buik door teveel bier drinken of teve...

Velen van ons krijgen op een zekere leeftijd last van een bierbuik. Krijgen we die buik door teveel bier drinken of teveel eten? Waarom hebben vrouwen die dezelfde hoeveelheden naar binnen werken hier eigenlijk geen last van?

Een bierbuik ontstaat niet door bier drinken, de alcohol en suiker in bier laten je buik wel groeien. Het zorgt dus wel voor een verhoging van de middelomtrek, maar dit hoort bij algemeen overgewicht. Bier wekt ook de eetlust op, zo krijg je eerder trek in ongezond eten.

Een bierbuik ontstaat dus door veel vet eten en drank naar binnen te werken. Vooral als je daarbovenop weinig beweegt krijg je overbodige calorieën binnen. De lever kan dit niet aan en zet de calorieën om in de vorm van vet. Mannen slaan dat overtollige vet op in de buikholte en zo krijgen ze dat bekende appelvormige lichaam: een dikke buik en smalle heupen.

Vrouwen krijgen geen bierbuik en dit heeft gewoon te maken met leeftijd en geslacht. Het vet plakt zich bij hen vast op de heupen en billen.