De grote winnaar van de Emmy Awards 2015: Game of Thrones

Game of Thrones was gisteren de grote winnaar bij de Emmy Awards. Van de 24 nominaties verzilverde de serie er uiteindel...

Game of Thrones was gisteren de grote winnaar bij de Emmy Awards. Van de 24 nominaties verzilverde de serie er uiteindelijk twaalf!

De Emmy Awards zijn de prijzen voor beste televisieproducties van het afgelopen jaar en de 67e uitreiking werd gehouden in Los Angeles. Topseries als Mad Men, House of Cards, Orange is the New Black, Homeland, Downtown Abbey en Better Call Saul waren in de race voor een Emmy voor beste dramaserie. Ze legden het echter allemaal af tegen de HBO-serie Game of Thrones. De serie was genomineerd in andere categorieën en won uiteindelijk 12 Emmy's. Uniek, want dat zoveel beeldjes won een andere serie nog nooit in één jaar.

Game of Thrones is natuurlijk ook een beetje van ons, want Michiel Huisman en Carice van Houten spelen een rol in de serie. Maar daar bleef het niet bij qua 'Nederlands' succes gisteravond. Ook formatkoning John de Mol won namelijk een prijs. Voor de tweede keer ging The Voice met een Emmy naar huis in de beste reality- en competitieprogramma.