Telefoon vermindert seks

Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven, zeker niet uit onze slaapkamers. Bij 60 procent van d...

Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven, zeker niet uit onze slaapkamers. Bij 60 procent van de Nederlanders tussen de 25 en 34 jaar gaat de telefoon mee naar bed. Om nog even door je tijdlijn te scrollen voor het slapengaan, bijvoorbeeld.

Het lijkt vrij onschuldig, maar volgens een onderzoek van Maurice de Hond, gaat het seksleven van een op de drie Nederlanders hierdoor achteruit. Dat een telefoon seks uit de slaapkamer verdringt, is eigenlijk een bekend probleem wat al langer speelt. Volgens seksuologe Bianca van Moorst was dit ook het geval toen iedereen een televisie op de slaapkamer kreeg.

Wat je volgens Bianca het beste kunt doen om een saai seksleven tegen te gaan? Las een digitaalvrije avond in. Alle apparatuur uit en eens ouderwets praten met elkaar. Ga samen terug naar het moment waar jullie elkaar ontmoette, vertel een leuk verhaal of neem de dag eens uitgebreid door. Wie weet draait het uit op een mooie avond. Het is in ieder geval spannender dan het bekijken van andermans leven op Facebook.

Wat kies jij? Een week geen telefoon of een week geen seks?