Bedankt voor mijn boete

Velen balen vast flink van een wapperend printje onder hun ruitenwissers of van een CIJB'tje wat op de deurmat valt. Daa...

Velen balen vast flink van een wapperend printje onder hun ruitenwissers of van een CIJB'tje wat op de deurmat valt. Daar gaan je zuurverdiende euro's, geld wat je véél beter had kunnen besteden. Toch zijn er mensen die dankbaar zijn om een sanctie. Een man uit Georgië bijvoorbeeld.

S(l)ipping Volgens een politierapport is de man, wiens naam niet genoemd kan worden, gearresteerd voor rijden onder invloed. Hij was gestrand in een bocht nadat hij de controle over het stuur verloor. De maandag na het voorval ontving de politie een persoonlijke brief van de man, waarin hij hen bedankt voor het redden van zijn leven.

Bedankt en tot ziensDe brief is gericht aan chief Brandon Perkins, wie hij nadrukkelijk wil bedanken voor het redden van zijn én vele andere levens. Hem arresteren was een slimme zet. "Bedankt voor uw daad en inspanning", schrijft hij. Alhoewel hij niet graag zijn geld aan boetes spendeert, is de beste man de politieagent dankbaar; zijn leven is hem veel meer waard. Bijzonder is het wel; normaal ontvangt de afdeling alleen bedankjes van slachtoffers en niet van een dader.

Blauw staat voor vertrouw De brief is vrijgegeven door de politie om bewustwording te creëren onder de burgers; hen veilig stellen is prioriteit nummer 1. Natuurlijk is dit een uiterst bijzondere reactie, maar misschien zet het je aan het denken. Het is uiteindelijk voor je eigen veiligheid!