Robotseks is de toekomst

Realiteit en virtualiteit sluiten tegenwoordig bijna naadloos op elkaar aan; een leven zonder internet kan bijna niemand...

Realiteit en virtualiteit sluiten tegenwoordig bijna naadloos op elkaar aan; een leven zonder internet kan bijna niemand zich meer voorstellen. De manier waarop mensen met technologie omgaan, gaat alleen nog maar meer veranderen de komende jaren, stelt Helen Driscoll, psychologe aan de universiteit van Sunderland. En ja, zélfs op dat gebied.

Barbie girlVirtuele seks zal namelijk steeds meer op echte seks gaan lijken. En is misschien wel beter. Er zouden zelfs heuse relaties kunnen ontstaan tussen mens en een virtuele partner. Misschien is dit idee nu nog onwennig, maar aannemen dat virtuele relaties minder waarde hebben dan echte relaties, mag nog niemand doen. Wanneer intelligente robots niet te onderscheiden zijn van mensen, op hun gebrek aan slechte eigenschappen na, zullen we psychologisch gezien weinig last hebben van dit soort relaties omdat we het verschil niet merken", aldus de psychologe.

Mix and matchOp de lange termijn kan de nieuwe technologie zelfs een oplossing bieden voor sociale problemen. Het gebrek aan menselijk contact kan schadelijk zijn voor het welzijn van de mens, het zijn sociale wezens en eenzaamheid ligt snel op de loer. Een naar wens uit te kiezen partner, die ook nog eens een bedieningsknop bevat, zou wel eens hét idee van het jaar 2065 kunnen worden.

Hoe zou jouw ideale, virtuele partner eruit zien?