6 redenen waarom je Better Call Saul moet kijken

Seizoen 2 van Better Call Saul is vanaf vandaag te streamen op Netflix. Playboy geeft je vijf redenen waarom deze spin-o...

Seizoen 2 van Better Call Saul is vanaf vandaag te streamen op Netflix. Playboy geeft je vijf redenen waarom deze spin-off net zo vet is als het moederschip Breaking Bad.

1. Niemand wilde dat Breaking Bad zou eindigen, dus verzon Netflix via Better Call Saul stiekem een nieuw begin, met de louche advocaat Saul Goodman (a.k.a. Jimmy McGill) als male lead. Het geniale van deze prequel blijkt dat-ie wel voelt als Breaking Bad, maar niet verzuipt in de erfenis van die topserie.

2. Je krijgt in Better Call Saul opeens veel meer affectie voor de krabbelaar annex loser Saul, die in een moeras van kleine criminelen en dito scams toch steeds - vaak tevergeefs overigens - een flard van integriteit probeert te houden. Hilarisch is bijvoorbeeld hoe hij in de eerste aflevering van seizoen 2 een patserig Wall Street-type in de eerste aflevering van seizoen 2 slinks een tiet (drink)geld afhandig maakt. Go Jimmy!

3. Als je houdt van knipperend neon, arty close-ups van koffiekopjes, obstinaat gele Hummers (in seizoen 2), Jimmy's nieuwe maffia-achtige pinkring (ook in seizoen 2) en lucht surrealistische settings, zoals dat advocatenkantoortje in de bezemkast achter een nagelstudio, dan blijft Better Call Saul voor jou dé serie.

4. De spanningsboog van hoe Jimmy uiteindelijk Saul Goodman ('S'all good, man...') werd, of nog intrigerender: die kalende Donut-chef, blijft natuurlijk onweerstaanbaar. Seizoen 2 meandert even ingenieus als mysterieus door en Jimmy dreigt in de opener zelfs even de (on)eerbare advocatuur te verlaten. WTF?

5. Net als Breaking Bad is Better Call Saul heerlijk citeerbaar. Ook seizoen 2 weer. Een van zijn leukste blijft: 'Don't drink and drive. But if you do, call me.'

6. Omdat de trailer gewoon heel veel belooft

https://www.youtube.com/watch?v=vU6MUBNkfVk