Alles Kit(s) in Game of Thrones

Als je de cast van Game of Thrones interviewt, drukt HBO je daarbij op het hart om dan niet via social media te gaan roe...

Als je de cast van Game of Thrones interviewt, drukt HBO je daarbij op het hart om dan niet via social media te gaan roepen dat je ze daar (Londen) en daar (Corinthia Hotel) gaat ontmoeten. Ze zijn doodsbang voor een spontane fan-oploop.

Iemand die daarover mee kan praten is een van de male leads van de show, Kit Harington, die naar eigen zeggen op vliegvelden, in hotels en ook in zijn woonplaats (Belfast) soms belaagd wordt door fans over GoT-gebeurtenissen en plotontwikkelingen. "Maar het is nog niet zo erg als bij George", verzucht hij in een rafelig zwart T-shirt. Die George is vanzelfsprekend George R.R. Martin,de auteur, die de brandstof levert voor HBO’s meest succesvolle serie ever.

Kit, met zijn instant-beroemde gezicht op onweer: "Iedere keer dat gezeur van de meer obsessieve fans over wanneer hij weer met een nieuw boek komt... Of al die ongepaste comments over zijn gezondheid... Ik walg daarvan. Laat die man met rust, zet hem niet zo onder druk." Hoewel het Kit, net als zijn collega’s, ultiem verboden is om ook maar een splinter te onthullen over het nieuwe seizoen van Game of Thrones, lijkt hij zich toch te verspreken.

Lees ook: De 10 mooiste vrouwen uit Game of Thrones

"De fans willen ook niet dat ik doodga, maar dat ben ik wel. Alsjeblieft. Wen er maar aan..." Spoiler? Ach, in Game of Thrones is a?lles mogelijk, straks is hij zo weer ondood. De serie heeft wel te maken met een verwijt dat ook de Oscars trof: het zou allemaal te wit zijn en voor zover er wel gekleurde personages opgevoerd worden, zouden deze weer ‘te stereotiep’ zijn. Wij leggen de kwestie op de persdag in Londen voor aan de bekoorlijke Nathalie Emmanuel, die de bevrijde slavin Missandei vertolkt.

"Tja, dat blijft lastig", peinst ze. "Maar we hebben het over een fantasiewereld, toevallig wel eentje met tegelijkertijd een realistische middeleeuwse setting en ook in een gebied dat sterk lijkt op de Britse eilanden. Dus dan is het redelijk logisch dat de koningin blank is. Je mag ook gewoon verwachten dat er in dat soort tijdperken een fenomeen als slavernij bestaat. Je kan wel politiek correct gaan doen, maar Game of Thrones draait niet om ras, het verhaal staat centraal."

Trailer seizoen 6

https://www.youtube.com/watch?v=CuH3tJPiP-U