Top Gear in een nieuwe lak

Vandaag (8 mei) is het zover. Top Gear keert in een nieuw jasje terug bij de BBC. Zonder Jeremy Clarkson en zijn vriendj...

Vandaag (8 mei) is het zover. Top Gear keert in een nieuw jasje terug bij de BBC. Zonder Jeremy Clarkson en zijn vriendjes Hammond en James May.

Misschien weet je het nog: een arme tv-slaaf moest een steak regelen voor Jeremy op een idioot tijdstip en toen hij daar niet in slaagde gaf Clarkson hem een beuk. De BBC ontsloeg  hem en zodoende moest de Britse staatsomroep op zoek naar een gloednieuw presentatieteam.

Als opperhoofd is gekozen voor de in Groot-Brittannië razend populaire radioman Chris Evans. "We gaan het anders doen. We moeten wel, maar gelukkig willen we dat ook. De vorige presentatoren waren fantastisch in hun werk en dat moet ik niet na willen doen. Ik ben een totaal ander persoon."

Lees ook: BIZAR: budget nieuwe autoshow voormalig Top Gear-trio!

Evans zal worden bijgestaan door Matt LeBlanc, een vergeten jongen uit de serie Friends. Die wist ooit de snelste Star in a Reasonably Priced Car te worden met een toptijd van 1 minuut en 42 secondes, dus hij kan wel wat. Dit illustere duo zal worden bijgestaan door allerlei andere petrolheads, zoals Formule 1-commentator Eddie Jordan, de leuke Duitse racechick Sabine Schmitz en natuurlijk The Stig.

Ons is beloofd dat alles anders wordt, want de stijl van Clarkson en co zou niet te kopiëren zijn. Clarkson en zijn maten zijn ondertussen voor veel geld binnen gehengeld bij pakjesboer Amazon, waar ze binnenkort van start gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=bTWcEjj0w3s