Niet bestellen, zelf maken; het ultieme recept voor spareribs

Culinair expert Julius Jaspers (die van Masterchef) heeft een nieuw boek in de winkel liggen, de BBQBijbel. Een echte mu...

Culinair expert Julius Jaspers (die van Masterchef) heeft een nieuw boek in de winkel liggen, de BBQBijbel. Een echte musthave voor elke man die los wil gaan met zijn Green Egg, kolen, houtsblokken en wat dies meer zij.

Bestel de laatste editie

De aanduiding ‘bijbel’ klopt wel. Alles is van A tot Z beschreven, van benodigdheden tot gaartijden: handig! Hieronder een recept voor spareribs, die een échte man natuurlijk zelf maakt en niet bestelt.

Ingrediënten voor 6 personen

• 50 ml tomatensap • 100 ml appelciderazijn • 100 g bruine basterdsuiker • 200 g Heinz-ketchup • 2 tenen knoflook, geperst • 2 tl gerookt paprikapoeder • 1 tl Colman’s mosterdpoeder • 3 kilo spareribs • zout en peper

Bereiding

1. Verwarm het tomatensap met  de azijn, los de bruine suiker hierin op en voeg ketchup, knoflook, paprikapoeder en mosterdpoeder toe. Laat afkoelen.

2. Laat de spareribs maximaal 12 uur marineren en daarna uitlekken.

3. Gril het vlees zeker 30 minuten rondom op de barbecue, die je de laatste minuut wat meer hitte geeft. of...

4. Stoom de gemarineerde spare ribs in 20 minuten gaar in een stoompan, laat afkoelen en drogen.

5. Gril de spareribs, direct, op een op 200°??C gestookte barbecue (190°??C rondom warm en krokant tot een kerntemperatuur van 70°??C, lastig meten met die dunne krengen).

6. Breng op smaak met zout en peper.