Race mee met de Koenigsegg One:1

Als we het hebben over supercars mag de Koenigsegg One:1 niet ontbreken in het rijtje naast de Lambo's en de Ferrari's....

Als we het hebben over supercars mag de Koenigsegg One:1 niet ontbreken in het rijtje naast de Lambo's en de Ferrari's. De Zweedse autofabrikant maakt haar bolides in zeer gelimiteerde oplage met als enige doel om extreme snelheden te bereiken. Coureur Oliver Webb wist dit bakbeest dan ook in een dag drie keer naar de 386 kilometer per uur te brengen op de Britse VMax200. Hiermee brak hij het bestaande wereldrecord.

Hij reed met de Koenigsegg over een landingsbaan in Bruntingthorpe en filmde zijn hele rit. Kijk mee en geniet van dit autogeweld.

https://www.youtube.com/watch?v=MVVtGLt50m0

Het vorige record stond op naam van een Porsche 911, die in 2013 de 368 kilometer per uur aantikte, dit record werd ook gereden op een VMax200. Tijdens dit Britse evenement kunnen eigenaars van supercars hun bolides tot het uiterste drijven.

En omdat we nooit genoeg kunnen krijgen van een bolide als de Koenigsegg, nog wat foto's van de nieuwe wereldrecordhouder en zijn coureur. En zoals Koenigsegg zelf zegt: Nu jullie weer, Lamborghini.