Voetbalmakelaar Mino Raiola koopt megavilla Al Capone

Vorige week schreven we over de tien duurste transfers aller tijden. De bovenkant van die lijst werd gesierd door Paul B...

Vorige week schreven we over de tien duurste transfers aller tijden. De bovenkant van die lijst werd gesierd door Paul Bogba, waar Manchester United 105 miljoen euro voor betaalde. Ruim 20 miljoen van dat bedrag ging de zakken in van spelersmakelaar Mino Raiola en met dat geld heeft hij het huis van niemand minder dan Al Capone gekocht. Logisch, zouden wij ook doen.

Mino Raiola (1967) zat er overigens al warmpjes bij hoor. Volgens Forbes is de voetbalmakelaar goed voor 300 miljoen euro. Al eerder kocht de Italiaans Nederlander een huis in Aerdenhout voor 2.25 miljoen. Raiola bewees ook in ontroerend goed aardig te kunnen onderhandelen. De voormalige eigenaar (KLM-topman Leo van Wijk) zette de woning namelijk destijds te koop voor 3.5 miljoen.

Lees ook: Top 10 duurste transfers ooit (met Pogba als nieuwe eindbaas)

Raiola kwam toen hij 1 jaar oud was naar Nederland. Daar werkte hij toen hij ouder was in het Haarlemse restaurant van zijn vader. Op zijn twintigste begon Raiola zijn eigen bedrijf. Zijn eerste grote deal betrof de Tsjech Pavel Nedv?d die naar Lazio Roma ging. Volgens Zlatan Ibrahimovic doet hij alles voor zijn cliënten, zo is te lezen in de biografie van de Zweedse superster. Andere voetballers waarmee Raiola werkt(e) zijn onder anderen Mario Balotelli, Romelu Lukaku, Mark van Bommel en Gregory van der Wiel.

Met het verdiende geld voegt hij nu dus het oude landgoed van Al Capone toe aan zijn eigendommen. Acht miljoen euro zou er neergelegd zijn voor het stuk grond met drie panden, een zwembad, een eigen haven en een privéstrand.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="168551,168553,168555,168557,168559,168563,168565"]