Ferrari viert 50-jarig jubileum in Japan met de J50

Feest bij de Japanse tak van Ferrari! Ze vieren in het land van de rijzende zon namelijk hun 50-jarig jubileum. Dat dit...

Feest bij de Japanse tak van Ferrari! Ze vieren in het land van de rijzende zon namelijk hun 50-jarig jubileum. Dat dit goed wordt aangepakt bewijst de onthulling van de Ferrari J50, een aangepaste versie van de 488 Spider. De naam staat uiteraard voor Ferrari Japan 50 jaar. Bij het National Arts Center in Tokyo werd het eerste exemplaar van de exclusieve Japanse leden van de Ferrarifamilie onthuld.

Lees ook: Deze omgebouwde Ferrari doet de Batmobile vergeten

De wagen is een tweepersoons roadster met de motor vóór de achteras die de terugkeer markeert van de targa-koetswerkstijl die aan de basis stond van Ferrari-modellen uit de jaren 70 en 80. De J50, waarvan slechts tien exemplaren worden geproduceerd, is het geesteskind van Ferrari’s Special Projects afdeling en is ontworpen door het team van het Ferrari Styling Centre in Maranello. De exclusieve bak zal slechts naar de allergrootste Japanse Ferrari-fans gaan. Zolang ze bereidt zijn hun portemonnee te trekken tenminste, een precies getal is nog niet bekend gemaakt maar men verwacht een aardig prijskaartje.

De J50 is gebaseerd op de 488 Spider en wordt aangedreven door een speciale 690 pk versie van de 3.9-liter V8 die eerder dit jaar werd uitgeroepen tot overall winnaar van de International Engine of the Year Award verkiezing.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="181399,181401,181403,181405,181407"]