Eind dit jaar kun je de vliegende Google-auto 'Kitty Hawk' kopen

Wanneer je weer eens in de file staat, vraag je je altijd vloekend af hoe lang het duurt voor je je auto in standje F (v...

Wanneer je weer eens in de file staat, vraag je je altijd vloekend af hoe lang het duurt voor je je auto in standje F (van flying, of fuck you, wat je wil) kunt zetten. Vervolgens stijg je gewoon op en vlieg je naar je bestemming. Klinkt heerlijk toch? Met de Kitty Hawk Flyer zijn we in ieder geval weer een stapje dichterbij gekomen.

Lees ook: Dit zijn de 11 vetste filmauto’s

Google-oprichter Larry Page heeft een smak geld gefinancierd om deze vliegende bak mede mogelijk te maken. Wel vragen we ons af wie in 's hemelsnaam de naam heeft bedacht. Kitty Hawk klinkt meer alsof ze zich op semi-stoere soccer moms richten, in plaats van serieuze klanten. Op dit moment is er alleen nog maar een prototype dat nog aangepast moet worden, maar aan het eind van het jaar zou de machine toch echt te koop moeten zijn in de VS.

De prijs van het voertuig is nog niet bekend gemaakt, maar de Nederlandse PAL-V uit dit lijstje kost een half miljoen euro en voor de Terrafugia Transition tik je 300.000 dollar af. Bekijk hieronder vast de eerste beelden van de Kitty Hawk.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mMWh4W1C2PM[/embed]