Tegenwoordig krijgt iedereen een eigen origin-story: een verhaal over hoe een welbekend karakter tot stand kwam. Zo zagen we al duizend keer hoe Bruce Wayne Batman geworden is en zien we in bijna iedere Spider Man-film dat ome Ben dood gaat, natuurlijk weten we hoe Dr. Banner in de Hulk veranderd is, waarom Anakin Darth Vader werd en weten we dat een moeizame jeugd leidde tot de gestoorde Jason Voorhees. We zijn er echter nooit echt achter gekomen hoe James Bond nou eigenlijk 007 is geworden. De meest recente films lichtten een tipje van de sluier op maar een definitief antwoord is er nog niet. Wel krijgen we binnenkort trouwens te zien hoe George Lazenby 007 werd in de vorm van een documentaire.
Lees ook: Zie hier de stijlvolle trailer van Kingsman: The Golden Circle
Zowel de boeken als de films lieten de jonge jaren van de MI6 agent een beetje in het midden maar binnenkort komen we er dan toch echt achter hoe Bond na de Britse marine bij de geheime dienst terecht kwam. Terwijl Daniel Graig aan heeft gegeven toch zijn polsen niet door te willen snijden en nogmaals in de huid van Bond kruipt komt er binnenkort een stripboek uit over de oorsprong van 007. Het verhaal heeft de goedkeuring van huize Fleming gekregen dus het materiaal zou canon moeten zijn. Het verhaal houdt de tijdlijn van de originele boeken aan en begint met Bond zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ian Fleming schreef zijn eerste Bond-boek, Casino Royale, in 1953. Indertijd moet James Bond al volwassen zijn geweest waardoor hij de Tweede Wereldoorlog actief meegemaakt heeft. De films kloppen wat chronologie betreft allang niet meer, Bond zou volgens de Fleming-tijdlijn vandaag de dag bejaard of overleden moeten zijn.
Het stripverhaal wordt uitgebracht door Dynamite Entertainment, draagt de naam Origin en wordt 100 % officieel (en heeft dus mogelijk ook invloed op de films). Wanneer het verhaal uitkomt is nog niet bekend. Eerder verschenen al twaalf andere James Bond-stripverhalen van dezelfde uitgever. Wij raden de originele boeken van Ian Fleming ten zeerste aan. Niets is beter dan het bronmateriaal van de bedenker zelf.