Ook de tweede trailer bewijst het: IT wordt creepy

Tijdens de MTV Movie Awards dit weekend werd de tweede trailer van IT getoond. Het boek IT van Stephen King is niet alle...

Tijdens de MTV Movie Awards dit weekend werd de tweede trailer van IT getoond. Het boek IT van Stephen King is niet alleen legendarisch eng maar zit verhaaltechnisch ook nog eens goed in elkaar. Het verhaal richt zich in twee delen op de kinderen die het opnemen tegen de demonische clown IT a.k.a Pennywise en diezelfde kinderen die tijdens hun volwassen leven in het tweede deel nogmaals de strijd met Pennywise aangaan. In de film ligt de focus op de kindertijd van de hoofdrolspelers wat erop lijkt te wijzen dat er een tweede deel gemaakt kan worden. In de nieuwe, tweede trailer van IT maken we kennis met de Losers Club, één van de groepen kinderen die met Pennywise in aanraking komen.

Lees ook: Trailer: de Underwoods zijn terug in House of Cards seizoen 5 

De trailer heeft door de Losers Club een beetje een Stranger Things vibe en dat is helemaal prima. Van Stranger Things verwachten we dit najaar overigens ook een deeltje twee, wat volgens de geruchten een stuk enger dan het eerste seizoen belooft te worden. Over eng gesproken, wie had ooit geweten dat niet alleen clowns, maar ook ballonnen eng kunnen zijn? Ook al zijn het vreemd genoeg CGI Ballonnen... Afijn, de film sluipt zeven september via het riool de Nederlandse bioscopen binnen. Stephen King loopt weer goed binnen dit jaar. Ook zijn magnum opus The Dark Tower baant zich binnenkort een weg naar de bioscoop.  Zie de twee trailers van IT hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=a8fcXP3uLsU

https://www.youtube.com/watch?v=7no56Zw1e20