‘Compleet seksverslaafde’ Juan Carlos ging naar bed met 5000 vrouwen

Juan Carlos, de Spaanse ex-koning, heeft nogal wat vrouwen versleten. Bijna 5000, staat in een boek van de Spaanse histo...

Juan Carlos, de Spaanse ex-koning, heeft nogal wat vrouwen versleten. Bijna 5000, staat in een boek van de Spaanse historicus Amadeo Martínez Ingés, dat in september uitkomt. Carlos wordt in het boek bestempeld als complete seksverslaafde. Oh koning, wat doet u nu?

Lees ook: Om deze redenen wil je tijdens de zomer meer sex (en krijg je dat ook)

Martínez Ingés, ook oud-militair, baseert zijn verhalen op rapporten van de geheime dienst van generaal Franco. Carlos, tot 2014 nog koning was Spanje, zou in zijn tijd als kroonprins zijn gevolgd door meerdere spionnen van de generaal.  Zij zeggen dat de vorst alleen al in zijn diensttijd 332 seksuele ontmoetingen had. En onder het mom van: je studententijd is de beste tijd van je leven, deed hij daar op de universiteit nog een schepje bovenop.

Of zijn vrouw, Sophia van Griekenland, hier vanaf wist? Dat weten we niet. Maar na zijn huwelijk zou Carlos, inmiddels 79 jaar, geen steek zijn veranderd. Na honderden sappige verhalen stopt de teller in het boek bij 4786 vrouwen. Menig man kan dus nog wat leren van deze oude snoeperd.

De monarchie in Spanje is al bepaald niet populair. De verwachting is dat het vertrouwen door het boek nog verder af zal nemen.