Confederate, de nieuwe serie van de makers van Game of Thrones

David Benioff en D.B. Weiss, de makers van de razend populaire serie Game of Thrones, zijn bezig met een nieuwe project....

David Benioff en D.B. Weiss, de makers van de razend populaire serie Game of Thrones, zijn bezig met een nieuwe project. Confederate, een nieuwe serie voor HBO. Dat maakte de zender afgelopen woensdag bekend.

Lees ook: Sophie Turner leerde over sex door Game of Thrones, dit zijn vijf sexlessen uit de serie

‘We hebben het al jaren over Confederate, in eerste instantie als film’, vertellen de scenarioschrijvers in een persbericht. Na het grote succes van Game of Thrones denken de makers dat het televisieformat van HBO perfect is om de nieuwe serie op tentoon te stellen.

De serie speelt zich af in de toekomst. In een tijd waarin de Zuid-Amerikaanse staten zich hebben afgezonderd van de VS. In Confederate volgen de kijkers soldaten, rebellen, slaven, politici en journalisten. Door de plot twist in de geschiedenis is de slavernij dan ook niet afgeschaft. Dat aspect van het verhaal wordt niet door iedereen even goed opgevat.

De slavernij is een gevoelig onderwerp in de Amerikaanse samenleving. De reacties op Twitter en andere socialmedia waren daarom nogal gemengd. Confederate zou gaan over de aanloop naar ‘de derde Amerikaanse burgeroorlog’. Onder andere Roxane Gay liet zich op Twitter kritisch uit over de nieuwe serie. HBO reageerde dat Nichelle en Malcolm Spellman, twee zwarte schrijvers van Game of Thrones, ook meedoen aan de serie. Daarom zou van aanstootgevendheid geen sprake zijn.