Zitten we in een horror-renaissance? We hopen dat Hollywood leert van It

Maar liefst 123 miljoen dollar haalde Stephen King's It op tijdens het openingsweekend. Er kan dus gesproken worden van...

Maar liefst 123 miljoen dollar haalde Stephen King's It op tijdens het openingsweekend. Er kan dus gesproken worden van een nieuw opening weekend box office record. Op IMDB ontvangt de film een dikke 8.1 en op Rotten Tomatoes scoort de horrorfilm een 86%. We wisten dat de It het goed zou doen maar de reacties zijn nog beter dan menigeen had verwacht. Gelukkig maar want eindelijk kreeg Stephen King weer eens een verfilming die zijn boek recht deed. The Dark Tower, waarvan King ook het boek schreef, werd immers minder lovend ontvangen deze zomer. Maar niet alleen It deed het dit jaar als horrorfilm zijnde erg goed. We konden de afgelopen periode ook rekenen op Get Out en Split, twee horrorfilms die tegen alle verwachtingen in een goede zak flappen en lovende kritieken in ontvangst namen en Hollywood had dit echt even nodig.

Lees ook: Sexspelletjes gaan stevig fout in de nieuwe Stephen King-film Gerald's Game

Wanneer je kijkt naar wat er momenteel allemaal in de bios verschijnt is het vooral huilen met de pet op, de afgelopen periode is financieel gezien voor Hollywood zelfs de slechtste periode sinds tien jaar. Transformers, Alien: Covenant, Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, Fast and Furious en Baywatch bijvoorbeeld werden genadeloos de grond ingetrapt. Gelukkig hadden we Dunkirk nog maar verder is het middelmatigheid wat de klok slaat. We hebben goede hoop voor Blade Runner 2049 en misschien nog Kingsman The Golden Circle maar dan zijn we er wel weer. Een ding is duidelijk, It was dé horrorknaller waar we naar hunkerden.

Het is lastig te duiden wat It nu precies zo goed maakt (misschien de perfecte combinatie tussen horror en humor of de eighties vibe die ons net als Stranger Things nostalgisch maakt) maar het bewijst dat kwaliteit nog beloond wordt door het grote publiek. Iets wat ze in Hollywood een beetje zijn vergeten.

Oh ja, het tweede deel van It wordt trouwens volgens de makers nog duisterder en enger.

https://www.youtube.com/watch?v=FnCdOQsX5kc&t=11s