Efteling-muziek moet hangjongeren weghouden bij Amsterdam Centraal

Ongure types die gebruik maken van het Centraal Station om een spreekwoordelijk uiltje te knappen of gewoon om een beetj...

Ongure types die gebruik maken van het Centraal Station om een spreekwoordelijk uiltje te knappen of gewoon om een beetje lastig rond te hangen, daar heeft natuurlijk niemand zin, maar dat de oplossing Efteling-muziek blijkt te zijn? Een woordvoerder van de NS laat weten dat de muziek al sinds het  voorjaar dagelijks tussen 5:30 uur en 8:00 uur én 21:00 en 1:00 te horen is in de IJ-passage. Juist daar, omdat sommige mensen het zich daar rond die tijd installeerden om even een dutje te doen.

Lees ook: Zo vaak masturberen jouw collega's op het werk

Wat er nu gebeurd is niet helemaal nieuw. De methode is eerder ook toegepast bij een school in Schiedam. Een voormalig Efteling-componist verklaarde daar eerder over: 'Herhaling is irritant. Elke ochtend Brinta-pap is ook niet prettig.' Efteling-muziek tegen jongeren werkt dus als zo'n piepapparaat tegen muggen en muizen. De nummers van onder andere het Carnaval Festival en de Indische Waterlelies zijn te horen. Om alvast in de stemming te komen, hieronder een 4-uur lange mix van Efteling-muziek. Zo kan je ook meteen die hangjeugd die zich op het plaatselijke pleintje verzamelt, wegjagen.

https://www.youtube.com/watch?v=BABDEM6Gocw&t=446s