Zo krijg jij binnen no-time een wasbordje door te suppen

Playboy Health vertelt je elke maand alles wat je moet weten om in topconditie te blijven. Les 10: suppen ziet er missch...

Playboy Health vertelt je elke maand alles wat je moet weten om in topconditie te blijven. Les 10: suppen ziet er misschien wat suf uit, maar het wasbordje dat je ervan krijgt niet.

Op het eerste oog lijkt Stand Up Paddling iets voor blogmeisjes, maar je wordt er moeilijk fit van. En dat terwijl je gewoon een beetje op een plank dobbert. Matthew McConaughey, Vin Diesel, Pierce Brosnan. Het is een fraaie polonaise van bekende gasten die regelmatig hun plank erbij pakken. Je hoeft ook niet de hele tijd achter de golven aan of aan een gigantisch zeil te hangen om een beetje vooruit te komen. Nope, het is een kwestie van balanceren, soms een zwiepertje met je peddel en in de tussentijd om je heen kijken of er nog mooie vissen in de zee zwemmen.

Lees ook: Zo was het om op te groeien op de Wallen tussen de hoeren, penoze en met Zwarte Joop

Je kan het zo duur maken als je wil.

Peddel

Prijs: € 25 - € 200Je moet roeien met de riemen die je hebt, ja toch. Het materiaal is bepalend voor gewicht van de peddel. Klinkt logisch, maar je hebt dus de keuze uit aluminium, carbon, koolstofvezel en kunststof. Wat je lekker in de hand vindt liggen is belangrijk, maar de lengte nog meer. Als je de peddel overeind zet op je sup board, dan hoort het uiteinde op ooghoogte te zijn.

Sup Board

Prijs: € 300 - € 1500Zoals je ziet zijn er grote verschillen in prijs. Een goedkope én handzame keuze is een opblaasbaar sup board. Die zijn bedoeld voor beginnende suppers die af en toe een tochtje maken op vlak water en wegen minder dan 60 kilo. Wil je echt de wilde woeste baren temmen, dan kun je beter voor een hardshell board. Moet je er dus wel rekening mee houden dat je een gevaarte van bijna vier meter moet vervoeren.

Riem

Prijs: € 20 - € 30Een riem (of een koord) is onmisbaar. Het verbindt je met je sup board. Wel zo handig als je ervan af kukelt en die plank van je wegschiet. Dan wil je snel houvast hebben, laat staan dat je geen mooie vissen wil blesseren.

Drijfvest

Prijs: € 15 - € 80Je hebt een zwemdiploma en beweegt je ongetwijfeld als Pieter van den Hoogenband door welk water dan ook. Toch kan een reddingsvest van pas komen, bijvoorbeeld als je met je oren op het wateroppervlak kletst, je trommelvliezen perforeert en gedesoriënteerd om je heen spettert. Dan zou het handig zijn, maar je moet het zelf weten.

Waar dan?

Overal waar water is in principe. De echte durfal gaat de Noordzee op, maar je kan ook fantastisch suppen op de Loosdrechtse Plassen, het Veluwemeer of op de grachten van Utrecht en Amsterdam.

Alle Playboy Health lessen lezen? Dat kan op Blendle in de Playboy die nu in de winkel ligt en hier te koop is.