Amsterdam krijgt mogelijk een Formule 1-stratencircuit!

Krijgt Nederland een eigen Grand Prix in Amsterdam? Volgens de laatste geruchten kwam de commerciële baas van de F1 in Amsterdam kijken.

amsterdam formule 1

Volgens de website motorsport.com kijken de bazen van de Formule 1 naar de mogelijkheid om de Nederlandse Grand Prix weer realiteit te maken. Niet op Zandvoort of in Assen maar in Amsterdam! Jazeker, een stratencircuit over de grachtengordel zal het niet worden en een rondje A10 lijkt ons te saai maar er zijn zeker opties waar wij warm van worden. 

@backlink(206975)

Tussen 1952 en 1985 was er daadwerkelijk een Nederlandse Grand Prix, Formule 1-wagens scheurden toen rond op het circuit van Zandvoort. Helden als James Hunt, Niki Lauda, Nelson Piquet en Jackie Stewart wisten in Nederland overwinningen te behalen. Dankzij Max Verstappen viert Formule 1 in Nederland hoogtijdagen en geniet de sport ongekende populariteit. Onder andere hierom staat Nederland inmiddels hoog op het verlanglijstje van het bedrijf achter de F1: Liberty Media. Commerciële Formule 1-eindbaas Sean Bratches kwam daarom naar ons land om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Naast Amsterdam is ook Rotterdam een optie, de straten zijn daar immers beter geschikt voor een race dan die van Amsterdam en in Amsterdam is het een helse logistieke operatie om alles op de juiste plek te krijgen. Eerder werden in Rotterdam al demo's in Formule 1-wagens gegeven door onder anderen Kimi Raikkonen, Max Verstappen en Jos Verstappen.