Terry Crews geeft ook toe seksueel geïntimideerd te zijn door Hollywood-baas

In Hollywood is het chaos wegens een artikel van de New York Times waaruit blijkt dat filmproducent en (voormalig) studiobaas Harvey Weinstein jarenlang actrices en collega's seksueel intimideerde. Bekende Amerikanen spreken nu over hun ervaringen.

Terry Crews

Tientallen jaren betaalde Harvey Weinstein zijn slachtoffers zwijggeld nadat hij ze seksueel misbruikt of geïntimideerd had. De New York Times kwam afgelopen week met een artikel waarin dit en nog veel meer narigheid omtrent de studiobaas werd aangekaart. Weinstein is wereldberoemd omdat hij de oprichter van Miramax en The Weinstein Company is, deze studio's zijn medeverantwoordelijk voor films als Resevoir Dogs, Pulp Fiction, Scream, Inglourious Basterds, The Lord of the Rings, Kill Bill, Rambo en nog veel meer. Inmiddels is hij uit zijn functie ontheven.

Na de publicatie van het artikel was het hek van de dam en werd Weinstein door meerdere mensen, waaronder veel bekende actrices, beschuldigd van verkrachting en intimidatie. Jarenlang kwam hij (een van de machtigste mannen in Hollywood) met dit gedrag weg omdat hij de macht had om de carrières van de slachtoffers te ruïneren indien ze hiermee in de openbaarheid zouden treden. 

@backlink(205923)

Onder andere Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Asia Argento en Rosanna Arquette geven nu aan dat ze door Weinstein seksueel geïntimideerd zijn, Argento geeft zelfs aan door hem verkracht te zijn. Deden ze niet wat hij vroeg? Dan konden ze hun carrière op hun buik schrijven. Hierdoor ontstond een zwijgcultuur die deze week eindelijk doorbroken is. Sterker nog, er is een klein lichtpuntje in de duisternis, het taboe wordt nu misschien wel helemaal doorbroken. Zelfs acteur Terry Crews geeft op Twitter aan dat hij door een Hollywood-executive aangerand is. Terry Crews! Dan hebben we het over een gigantische kerel en voormalig American Football-speler die je toch echt doormidden zou kunnen breken mocht hij dat willen. Op Twitter geeft hij aan dat ook hij het gedrag maar negeerde en accepteerde omdat hij bang was voor de gevolgen. Het taboe seksuele intimidatie onder mannen moet ook gewoon doorbroken worden en Terry is wat ons betreft een held voor het vertellen van zijn verhaal. Zowel de mannen als de vrouwen die dit meemaken verdienen immers alle steun die ze nodig hebben.

In de reacties op dit artikel en op Twitter geven mannen nu massaal toe seksueel geintimdeerd te zijn en loven ze de eerlijkheid van Terry Crews.