Deze Nissan GT-R kun je met een PS4-controller besturen

Zeker wanneer je racet met een simulator kan je soms het gevoel krijgen dat je de wagen echt bestuurt. Dat kan beter: Nissan zorgt er gewoon voor dat je met jouw favoriete controller een echte GT-R kunt besturen. Hoe vet is dat!

Nissan GT-R

Neem eens een kijkje naar de onderstaande video. Nissan heeft in samenwerking met GT Academy van de game Gran Turismo een op afstandbestuurbare Nissan GT-R gemaakt. Een indrukwekkend stukje technologie waar menig man zo blij als een kind van wordt. In de video is namelijk te zien dat bestuurder Jann Mardenborough de auto vanuit een helikopter met een Playstation Dualshok 4 controller bestuurt. 

@backlink(208003)

De GT-R is omgedoopt tot de Nissan GT-R/C als in 'Radio controlled.' Net als met jouw op afstandbestuurbare auto van vroeger dus. Mardenborogh slaagde er vanuit de helikopter in om een rondje te rijden met een gemiddelde snelheid van 122 kilometer per uur en een topsnelheid van 210 kilometer per uur. Indrukwekkend wel. Wij hadden al de grootste moeite met het besturen van de wagens in de simulator Project Cars 2, uiteindelijk spraken we dat goed door onszelf wijs te maken dat je een echte auto nu eenmaal niet met een simpele controller kunt besturen. Vooruit, blijkbaar wel dus.