Goedele Liekens wil het woord schaamlippen uit het woordenboek halen

Psychologe en seksuologe Goedele Liekens bracht in 2005 het Vaginaboek uit, nu komt ze met Goedele’s herziene Vaginaboek editie 2017 en een actie om het woord schaamlippen uit het woordenboek te halen.

Goedele Liekens

Een jaar of vijf geleden slaagde Goedele Liekens erin het woord 'sukkelseks' (klungelen in de slaapkamer) aan het Van Dale woordenboek toe te voegen. 'Nu zou ik er graag een woord uit geschrap zien: schaamlippen. Hoezo 'schaam'?!? We zeggen toch ook niet schaam-eikel, schaam-bal of schaam-huid? Nederlands is wereldwijd de enige taal waarin de mooie 'labia' het voorvoegsel 'schaam' krijgen.' 

@backlink(206689)

Dankzij het uitgeven van haar nieuwe vaginaboek vindt de seksuologe het een mooi moment om de negatieve connotatie van het woord schaamlippen af te halen en dus is het tijd voor een leuker woord! Als jij een leuke naam weet kan je dat op de site trotslippen.be laten weten. Afijn de eerste mogelijkheden zijn binnen zo lezen we de termen liefdeslippen, vulvalippen en jazeker, kutluiken. Trotslippen heeft momenteel overigens de voorkeur zien we op de site. Bedenk wat leuks zouden we zeggen.