Morgen neemt Rico Verhoeven het op tegen Bigfoot, maar wie is dat precies?

Conor McGregor is niet de enige MMA'er die de bokswereld instapt. Antônio ''Bigfoot'' Silva neemt het in een Glory-wedstrijd op tegen Rico Verhoeven in China.

rico verhoeven

Allemaal volgden we het gevecht tussen McGregor en Mayweather, logisch want de marketingmachine maakte overuren en de bedragen wisten de aandacht te trekken. Er is echter nog een MMA'er die van discipline verandert en wel een zwaargewicht ditmaal: de Braziliaanse vechter Antônio ''Bigfoot'' Silva. In zijn Glory Kickboxing debuut neemt hij het op tegen onze eigen Rico ''King of Kickboxing'' Verhoeven. De 119 kilo wegende, 1,96 meter lange bokser uit Bergen op Zoom verwacht echter niet dat dit zijn heftigste gevecht ooit wordt, al weet je het maar nooit bij de zwaargewichten. 

Bigfoot

De 38-jarige Braziliaan heeft, zoals zijn naam al doet vermoeden, inderdaad belachelijk grote voeten (maatje 50) al is hij verder een stukje kleiner dan Rico (1,93 meter). Bigfoot wist kampioen te worden bij de EliteXC zwaargewichten, de Cage Rage zwaargewichten en hij kon de titel Cage Warriors Super Heavyweight op zijn naam zetten. Hij vocht sinds 2005 in nog enkele disciplines, altijd in de categorie zwaargewichten of superzwaargewichten.

@backlink(178257)

De laatste tijd moest hij echter enkele verliezen achter zijn naam noteren. In totaal won hij 19 keer, waarvan 14 keer met een knock-out en hij verloor 12 maal waarvan 10 keer met een knock-out. Zijn laatste wedstrijden in de MMA waren geen succes hij verloor vijf keer op een rij. Er bestaat dus een prima kans dat Rico het licht bij hem weet uit te timmeren. Bigfoot slaagde er eerder wel in om de Nederlander Alistar Overeem te verslaan. 

Titel

Met het gevecht wil Glory een nieuwe markt aanboren. Verstandig want vechtsporten zijn mateloos populair in Azië en ook Rico wordt er als een held ontvangen. Het gevecht tegen Bigfoot gaat niet om een titel, Rico vecht 9 december in de Ahoy tegen Jamal Ben Saddik om zijn titel te verdedigen. Morgen kun je het gevecht bekijken op Ziggo sport.

@backlink(205349)

 

Weigh-in ? #fight #weighin #ready #focus #strong #fit #champion #china #glory46

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op