De 5 mooiste vrouwelijke dj's op ADE 2017

Deze week is het weer Amsterdam Dance Event, van 18 tot en met 22 oktober is het genieten in de dance-hoofdstad van de wereld. 5 tips om je vingers bij af te likken.

ade

1. Jayda G

Canadese dj die pendelt tussen Vancouver en Berlijn. Bracht een jaar geleden een zeer verdienstelijke EP getiteld Sicth Spirit of the Bay uit, maar het zijn haar haast erotische dj-sets waarom je hier vooran uit je plaat moet gaan. 

21/10 @Radion// 23H-8h

2. Kamma

Helemaal uit Amsterdam met een oogopslag waar de grootste Playboy verlegen van wordt. De belichaming van haar eigen dromerige vibes die dansen tussen disco, house en techno. Draide dit jaar al in Spanje, Kroatie, Engeland, Italie, Duitsland, Frankrijk en Japan. 

22/10 @Claire // 18h-3h

3. Amelie Lens

Deze 27-jarige Antwerpse (!) is maar liefst drie keer geprogrammeerd tijdens ADE. Behalve onderstaande tip, draait ze ook donderdags en zaterdags op de stevigere technopartijtjes. De Belgische was ook fotomodel voor onder meer Levi's en Jean Paul Gaultier. 

18/10 @De Marktkantine// 22h-6h

4. Nina Kraviz

Vroeger als je Risk speelde, vroeg je je vast wel eens af wat er te doen zou zijn in Irkoetsk, maar toch wilde je dat gebied hebben. Sinds we weten dat Nina Kraviz er vandaan komt geloven wij in ieder geval in een god met witte tanden. De koningin van de techno is namelijk afgestudeerd tandarts. 

19/10 @Scheepsbouwloods// 23h-8h

5. Marie Davidson

Tegen de tijd dat Marie Davidson haar hit Adieu au Dancefloor de X-ray inslingerde tijdens de afgelopen Lowlands, stond die feestschuur al in lichterlaaie vanwege het bedje van snoeftig harde beats waarover de Canadese af en toe in het Frans teksten fluisterde. Verliefd. 

18/10 @Paradiso // 20h30-4h