Alonso: ‘Ik wil de meest complete coureur aller tijden worden’

Al tweemaal won Fernando Alonso de Grand Prix van Monaco. Dit jaar deed hij een gooi naar de overwinning bij de Indy 500 en volgend jaar misschien wel bij de 24 uur van Le Mans. Het doel is dan ook helder! Alonso wil de Triple Crown of Motorsport winnen.

alonso

Dat is iets wat tot nog toe alleen Graham Hill lukte. Op dit moment is de nog actieve Juan Pablo Montoya ook dichtbij. Bij de Colombiaan ontbreekt alleen Le Mans nog. Alonso wil er nu specifiek voor gaan. “Zoals ik al vaker heb gezegd: mijn doel is om de beste coureur in de wereld te worden, de meest complete coureur in de wereld. Daarvoor moet ik winnen in verschillende klassen, in verschillende auto's op verschillende tijden. De Triple Crown is nog steeds een erg grote prioriteit voor mij, dus daar werk ik aan."

@backlink(207841)

Daarnaast wil Alonso wel graag Formule 1 coureur blijven. Hij is dan ook nog steeds in gesprek met McLaren over een contract voor volgend jaar. Na de toezegging van de Renault motor was de verwachting dat Alonso snel zou bijtekenen. “Ik zou al een beslissing kunnen nemen, maar er zijn nog details die moeten worden uitgewerkt.” En dus is de verwachting dat Alonso zijn handtekening gaat zetten onder een nieuw contract komend weekeinde in Austin.

Dit artikel verscheen eerder op Panorama.nl